Hrvatska stranka svih kajkavaca

Osnovana organizacija u Luci te ogranci u Bobovcu Rozganskom i Igrišću

Objavljeno: 25.11.2016. mladenmandic

Hrvatska stranka svih kajkavaca osnovala je još jednu novu općinsku organizaciju i dva nova ogranka. Od listopada, HSSK je pod geslom “Idemo dalje” krenuo u osvajanje 11 kajkavskih županija.

Strogi centar

Za predsjednicu Općinske organizacije HSSK Luka izabrana je Marija Kosović, a za njezinu zamjenicu Dragica Ferenčak. Za predsjednika Mjesnog ogranka Bobovec Rozganski izabran je Zlatko Šakoronja, a za njegovu zamjenicu Marija Zajec. Za predsjednika Mjesnog ogranka Igrišće izabran je Darko Starešina, a za njegovog zamjenika Željko Jagušt. Predsjednik Hrvatske stranke svih kajkavaca Nedjeljko Babić istaknuo je kako je HSSK stranka strogog centra, čiji su ciljevi usmjereni na rješavanje životne problematike običnih ljudi s naglaskom na lokalne zajednice, kako bi se podigla kvaliteta života svakog stanovnika.

Istina i poštenje

– Jedan od naših temeljnih ciljeva je samo istinom, jedino poštenjem i uvijek pravednošću stvarati bolji život našoj djeci i našim unucima, kao i dostojan život našim roditeljima. Uz to, zalažemo se za očuvanje i njegovanje naše povijesti, kulture i običaja, kao i za poštivanje različitosti izričaja i dragog nam kajkavskog jezika – rekao je Nedjeljko Babić, najavivši osnivanje novih ogranaka na području grada Zagreba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba