“Advent u Krapini”

U 2017. godinu, Krapinčane će povesti Bojan Jambrošić i bend New York

Objavljeno: 18.11.2016. Jelena Jazbec

Danas započinje manifestacija “Advent u Krapini”. Od 16 do 18 sati u Gradskoj knjižnici održat će se radionica pod nazivom “Haljina od knjiga”, koja je na rasporedu i sljedećeg dana od 10 do 12 sati. Povodom Noći kazališta, ovog vikenda Krapinčani će moći uživati u dvije predstave, koje će igrati u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Prva je na rasporedu u subotu u 19 sati, a radi se o predstavi AKUD-a žensko kazalište Gornje Jesenje “I Stiv je Zagorec bil”. Sljedećeg dana u 16 sati mališani će moći uživati u predstavi Kerekesh Teatra “Grimmix”. U četvrtak, 24. studenoga, u crkvi sv. Katarine održat će se koncert iz ciklusa Orgulje Heferer, a sljedećeg dana u Gradskoj knjižnici posjetitelji će moći uživati u glazbenoj večeri i otvorenju izložbe slovenskog slikara Rajka Ferka i ruske slikarice Larise Kralj.

Dan grada

U subotu, 3. prosinca, na Trgu Ljudevita Gaja, s početkom u 9 sati, otvorit će se Medeni sejem, uz zabavno – glazbeni program “Črlenih lajbekov”. U 18 sati u Festivalskoj dvorani održat će se plesna produkcija Krapinskih mažoretkinja.
U utorak, 6. prosinca, slavi se blagdan sv. Nikole biskupa, zaštitnika krapinske župe i Dan grada Krapine. U 10 sati na rasporedu je sveta misa u crkvi sv. Nikole, a u 13 sati u Festivalskoj dvorani započinje svečani program proslave Dana grada. U petak, 9. prosinca, u Festivalskoj dvorani, koncert će održati Klapa “Sv. Juraj” i orkestar Hrvatske ratne mornarice. U subotu u 19 sati svečano će se otvoriti kino, uz projekciju hrvatskog filma “Sve najbolje”. U nedjelju u 19 sati u Festivalskoj dvorani igrat će predstava Glumačke družine Histrioni “Francekova teta”. U srijedu, 14. prosinca, s početkom u 18.30 sati, održat će se promocija dokumentarnog filma “Huda jama” Romana Leljaka. U petak je u krapinskom kinu na rasporedu film “Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda”, a u subotu animirani film “Pjevajte s nama” i “Neslavno slavna Florence”. U subotu u 16 sati pokraj Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, otvorit će se i klizalište.

“Radujte se, narodi”

U utorak, 20. prosinca, u 19 sati u Festivalskoj dvorani, na rasporedu je tradicionalni božićno – novogodišnji koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina. Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, u crkvi sv. Katarine održat će se 23. božićni koncert “Radujte se, narodi”. Svake adventske nedjelje od 17 do 18 sati na središnjem krapinskom trgu održavat će se prigodni glazbeno – scenski program. Bit će postavljena i kućica sv. Nikole, a bogati program “Adventa u Krapini” završava dočekom Nove godine, na kojem će nastupiti Bojan Jambrošić i prateći bend New York.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba