POSLOVNI PROSTORI U ZAGORJU

Od slastičarne, preko aparthotela i doma za starije do praznih tvorničkih hala. Cijena? Prava sitnica

Objavljeno: 16.11.2016. Alen Brodar

Bilo da tek pokrećete vlastiti posao, ili ste dovoljno poslovno stasali da ste ga odlučili proširiti, koju god djelatnost da odabrali, treba vam poslovni prostor. Ako niste jedan od onih sretnika koji imaju vlastiti prostor, a ne želite u najam, već ste odlučili uložiti u vlastitu nekretninu, birat ćete je, dakako prije svega, prema financijskim mogućnostima, ali zatim i prema lokaciji, vrsti usluge ili proizvoda koji nudite te veličini.
Stoga smo pretražili oglasnike te vam donosimo popis deset najatraktivnijih poslovnih prostora u Zagorju koji su na prodaju. Cijene se kreću od 30-ak tisuća eura pa do vrtoglavih 720.000 eura, ali kao što smo već napisali, može se pronaći za svakog ponešto, ovisno o mogućnostima i afinitetima. No, krenimo redom.

U Krapini se tako prodaje ugostiteljski objekt Yeti, pored željezničkog i nasuprot starog autobusnog kolodvora, za 80.000 eura. Lokal radi od 1980. godine, a tijekom 2008. godine je, piše oglašivač, potpuno adaptiran i uređen. Pored poslovnog dijela površine 142 m2, lokalu pripada pravo korištenja terase površine 17 m2. Prodaje se s kompletnim inventarom.
U Krapini se prodaju i dva nešto skuplja poslovna prostora. Prvi je zgrada od 1500 m2 u poslovnoj zoni, koja se sastoji od tri etaže. Prva etaža je uređena, dok su druge dvije neiskorištene. Istaknuta cijena je 720.000 eura.

Prodaje se i poslovno – stambeni objekt površine 380 m2 u centru Krapine, u Magistratskoj ulici 5, za 520.000 eura. Adaptacija je izvršena 2007. godine, a posjeduje i izvedbene projekte. Zgrada je etažirana, pa je u prizemlju poslovni prostor uređen za useljenje, na prvom katu je poslovni prostor koji se može prenamijeniti u stambeni – uređen visoki u roh bau, dok je na drugom katu stambeni prostor, koji se po potrebi može prenamijeniti u poslovni prostor.

Atraktivni Zabok

Uvijek atraktivni Zabok nudi više poslovnih prostora za prodaju, no svakako su najatraktivniji oni u City parku. Tako su tamo u ponudi prostori na drugom katu, površine od 50 m2 do 1345 m2, a cijena im je od 550 eura po četvornom metru.

Nekoliko kilometara jugoistočnije, u Oroslavju, nude se dva velika poslovna prostora. Jedan je unutar kompleksa bivše tvornice Oroteks, površina mu je 1954 m2, a cijena 330 eura po četvornom metru. Prostor je podijeljen u dva odvojena prostora na dvije etaže. Dio u prizemlju koristi se kao trgovina i skladište, a može se koristiti i za proizvodnju. Na svakoj od etaža je priključak struje od 50 Kw. Nekretnina se cijelom svojom bočnom stranom nalazi uz prometnicu Oroslavje – Andraševec – Zabok. Ta se nekretnina može i iznajmiti.

Drugi prostor u Oroslavju ukupne površine 1953 m2 prodaje se za 390.000 eura i on je u poslovnoj zgradi (bivši poslovni kompleks Prajs), u ulici Milana Prpića. Poslovni prostor podijeljen je po namjeni na prizemlje – ulični lokal/prodavaonica i skladište površine 572 m2 te na prvi kat, gdje su skladišta, uredi, sanitarni čvor, stubište i hodnici površine 1381 m2. Poslovni prostor priključen je na vodovod, kanalizaciju, elektriku i telefon, vlasništvo je 1/1 i bez tereta. Prizemlje i prvi kat prodaju se za 390.000 eura ili se daje u zakup samo prvi kat (cijena na upit).

Bivša tvornička hala prodaje se i u Novom Golubovcu. Površine je 4200 m2, a cijena – 600.000 eura. Radi se o tvorničkom kompleksu bivše tvornice “Prvomajska”. Površina zemljišta je 7500 m2, a kompleks od 4200 m2 se sastoji od više međusobno povezanih objekata – portirnica, upravna zgrada na dvije etaže te radionice i skladišta. Tvornički krug je asfaltiran, s osiguranim parkingom za vozila. Sva komunalna infrastruktura je priključena, zakupljena je snaga električne energije 400 KW. Svi objekti su legalno izgrađeni te posjeduju uporabne dozvole.

Zanimljiva je nekretnina u Tuheljskim Toplicama, odnosno u Dubrovčanu, gdje se prodaje zapuštena građevina, za koju postoji projekt za Dom za starije i nemoćne. Objekt je površine 1500 m2 na okućnici od 2424 m2 i prodaje se za 175.000 eura. Ponuđena nekretnina je u naravi katnica s tri etaže (prizemlje, kat, visoko potkrovlje) s popratnim objektima, a radi se o bivšoj tvornici keramike. Napravljena su dva idejna projekta za preinaku postojećeg prostora u dom za starije i nemoćne. Jedan se bazira na preinakama postojećeg objekta kapaciteta za 70-ak ležajeva, dok se drugo idejno rješenje bazira na preinaci postojećeg objekta i njegovoj dogradnji, kako bi kapacitet doma bio do 100 ležajeva. Nekretnina se nalazi na mirnom nenaseljenom području. Postoji mogućnost otkupa okolnih poljoprivrednih parcela.

Prilika za ugostitelje

Za kraj ostaju dva ugostiteljska objekta. U Desiniću se, odnosno Košnici, tako za 199.000 eura prodaje “Pod Taborom”, nekretnina od 160 m2 poslovne namjene za restoran i vinotočje. Sastoji se od prostora za usluživanje, dvije kuhinje, točionika, spremišta i sanitarija. Objekt se nalazi na čestici površine 1.100 m2, potpuno je uređen i opremljen te je spreman za rad. U blizini je dvorac Veliki Tabor, pa oglašivač ističe da je idealno za seoski turizam.Ukoliko se odlučite za ovaj prostor, proviziju od dva posto uzet će vam agencija koja ga prodaje.

“Noć i dan”, nekad poznati ugostiteljski objekt smješten je na cesti između Krapinskih i Tuheljskih Toplica, no ne radi već duže vrijeme. Ta se nekretnina prodaje za 150.000 eura. Napravljeno je idejno rješenje za rekonstrukciju stambeno – poslovne zgrade u aparthotel s osam apartmana i restoranom na ukupnoj površini od 432 m2, a uz zgradu se nalaze i ribnjaci. Procjena investicije za rekonstrukciju iznosi oko 200.000 eura. Oglašivač napominje da je 2005. godine, kada je stanje objekta bilo u fazi uređenja – nekretnina procijenjena na 108.000 eura. Time zaokružujemo popis od deset zagorskih poslovnih prostora koji su na prodaju, na vama je da se odlučite, kupite neki od njih i bacite se na posao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba