Zagorska burza rada

U listopadu zabilježen najveći broj traženih radnika u posljednjih deset godina

Objavljeno: 11.11.2016. Jelena Jazbec

U listopadu 2016., iz evidencije nezaposlenih izašle su 644 osobe, što je za 5,2 posto manje nego u listopadu prošle godine. Od toga je zaposleno 413 osoba, i to najviše u prerađivačkoj industriji, obrazovanju i trgovini na veliko i malo te popravcima motornih vozila i motocikala. Najviše ljudi zaposleno je u ispostavi Zabok, njih 97, a slijede Donja Stubica i Krapina. Novoprijavljeno je ukupno 615 osoba, najviše iz prerađivačke industrije, pružanja smještaja te priprema i usluživanja hrane, trgovine na veliko i malo te popravka motornih vozila i motocikala.

Trogodišnja zanimanja

U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina registrirano je 4.698 osoba, što je za 0,6 posto manje u odnosu na rujan 2016., i za 27,2 posto manje nego u listopadu prošle godine. Najviše nezaposlenih je u dobnoj skupini iznad 55 godina, 22,6 posto, te u dobnoj skupini od 15 do 24 godine, 22,4 posto. Na evidenciji su najbrojnije osobe sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja.

U svim ispostavama

Najveći broj registriranih nezaposlenih osoba je na području ispostave Krapina. Evidentirana nezaposlenost smanjena je u svim ispostavama, a najviše u Pregradi, za 36,3 posto. Poslodavci su prijavili 750 potreba za radnicima, što je najveći zabilježeni mjesečni broj traženih radnika u posljednjih 10-ak godina. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu i obrazovanju, dok su najtraženija zanimanja u listopadu bila zidar/zidarka, medicinska sestra/medicinski brat, šivač/šivačica i radnik/radnica na proizvodnoj liniji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba