KOBNI KREDIT U ŠVICARCIMA

POGLEDAJTE VIDEO: Ranjenog i odlikovanog hrvatskog dragovoljca u srijedu dolaze deložirati iz jedine kuće

Objavljeno: 07.11.2016. Alen Brodar

Prema svemu sudeći, još će jednom javnost svjedočiti tužnoj sudbini malog čovjeka, koji se našao u nemilosti banaka. Naime, za srijedu u 8.30 sati ujutro je zakazana deložacija zabočkog branitelja Vlade Golubana, ratnog vojnog invalida, dobrovoljca i veterana, nositelja Hrvatskog trolista i drugih vojnih odličja te njegove supruge Ivanke iz njihove jedine nekretnine, kuće u Grabrovcu, u Ulici Golubani 1/3.

Glavnicu otplatili

Golubani su naime postali žrtva kredita u švicarskim francima, koji su, u nadi da će se spasiti, zamijenili za kredit RBA zadruge. Iako je obitelj glavnicu duga odavno otplatila, RBA zadruga na drugoj je dražbi kupila njihovu kuću po cijeni od samo 167 tisuća kuna, a sada ih želi izbaciti.
– 2000. godine smo uzeli kredit Privredne banke u švicarcima i kada sam vidjela što se događa 2008. godine, budući da smo se bojali švicarca, podigli smo kredit na ime šogora Vladimira Svečnjaka, koji nam je podigao 60.000 eura u RBA. 2010. godine dobila sam rješenje, prema kojem smo bili dužni 110.000 eura, a na kraju nam se dug popeo na milijun i 200 tisuća kuna. Kontaktirali smo stoga Vladislava Škrinjara, koji je zastupnik RBA u Hrvatskoj i on je poslao ovlaštene procjenitelje iz Zagreba da procijene našu nekretninu. Procijenili su je na 600.000 kuna, a banka je našu kuću kupila za 167.000 kuna. Meni nije jasno kako je to moguće – pita se očajna Ivanka.

“Nisam se za to borio”

– Otišao sam u taj rat, a nisam se borio za sebe, već za državu kao i svi prijatelji koji su poginuli ili su ranjeni. Mislili smo da će u toj Hrvatskoj biti bolje. A svi su nas prevarili, jako puno govore i nitko ništa ne poduzima. Rekli su da će biti zabranjena deložacija iz jedine nekretnine. A brzo su promijenili ploču. Nikome više ništa ne vjerujem i ne znam što da sad napravim. Pozivam sve ljude dobrog srca i dobre volje da dođu, da nsam pomognu i da spriječe da ostanem bez jedinog doma. Zima dolazi, a stvarno nemam kuda. Molim kolege branitelje da dođu i da mi pomognu – pozvao je na rubu suza očajni Vlado Goluban. Iz Živog zida najavili su da će doći pokušati spriječiti deložaciju, a hoće li se odazvati i pozvani branitelji, ostaje za vidjeti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba