Kardinal Bozanić u Mariji Bistrici

Obilježena 150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Zlatar

Objavljeno: 31.10.2016. mladenmandic

U zlatarskoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, obilježen je za povijest zlatarske župe važan jubilej – 150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u Zlatar. Euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Pred ulazom u crkvu kardinala, koji je bio u pratnji zlatarskog župnika Dragutina Cerovečkog i prebendara dr. Zvonimira Kurečića, koji je predvodio trodnevnicu, pozdravila je, zaželjevši mu dobrodošlicu, zamjenica gradonačelnika Jasenka Auguštan Pentek.

Povijest boravka

Pozdravljajući kardinala Bozanića u crkvi prepunoj župljana, vlč. Dragutin Cerovečki podsjetio je ukratko na povijest boravka sestara milosrdnica u Zlataru i na dolazak blaženog Alojzija Stepinca u Zlatar 1937. godine, kao nadbiskupa koadjutora nadbiskupa Antuna Bauera.
U ime sestara milosrdnica Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, kardinalu je na sudjelovanju u obilježavanju njihova jubileja zahvalila provincijska poglavarica, sestra Elizabeta Peršić.

Prigodni koncert

Nakon euharistijskoga slavljam, uslijedio je prigodni koncert afirmiranog Zbora sestara milosrdnica, koji djeluje u samostanu i crkvi sv. Vinka Paulskog u Zagrebu, pod vodstvom dirigentice Vlaste Tkalec, uz orguljašku pratnju Elizabete Peršić. Samostalni nastup za orguljama imao je i zlatarski župnik, velečasni Dragutin Cerovečki. Ispred župne crkve, zlatarske žene pripremile su degustaciju domaćih kolača, kojima su ponudile i kardinala Bozanića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba