Logopedski kabinet u Klanjcu

“Zbog nedostatka logopeda, više od polovice zagorskih gradova i općina nema riješeno ovo pitanje”

Objavljeno: 31.10.2016. Jelena Jazbec

U Domu zdravlja u Klanjcu danas je otvoren logopedski kabinet, namijenjen korisnicima s područja grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće. Troškove kabineta financirat će ove dvije jedinice lokalne samouprave, svaka s 50 posto, a ukupni troškovi na godišnjoj razini iznosit će 70 – 80 tisuća kuna. U kabinetu je zaposlena logopedica Tomislava Strsoglavec.

Podrška Županije

– Logopeda u našoj županiji fali i to je jedan ozbiljan problem. Mi smo se u županiji odlučili da logopede uvrstimo u deficitarna zanimanja. Evo, tu ima nekih roditelja koji su morali čekati i po tri mjeseca da bi ih netko zapisao i primio, stoga krećemo u daljnje razgovore s Općinama i Gradovima za otvaranje novih logopedskih kabineta, i, naravno, tražimo i kadrove. Više od polovice općina i gradova u Krapinsko – zagorskoj županiji nemaju riješen taj problem – rekao je prilikom otvorenja krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, istaknuvši kako je Županija sudjelovala u opremanju kabineta, a svoj doprinos davat će i dalje.
– S obzirom na to da nas čeka porezna reforma za koju ne znamo na koji način će završiti, mi smo u proračunu osigurali i dodatna sredstva, ako će trebati, za financiranje plaća – istaknuo je Kolar.

Pomoć djeci

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički otkrili su kako se ideja o otvaranju zajedničkog kabineta rodila prije dvije godine, ali je najveći problem bio pronalazak stručne osobe koja bi mogla raditi u kabinetu.
– Nadamo se da ćemo ovim projektom pomoći djeci s našeg područja – rekli su.
Nositelj projekta je Udruga “Korak po korak do zdravlja”, preko koje se financira logopedski kabinet, a na čijem se čelu nalazi dr. Jasna Gmajnički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba