Županijsko natjecanje u M. Bistrici

Evo iz kojih zagorskih škola djeca najbrže čitaju naglas

Objavljeno: 26.10.2016. Alen Brodar

U Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica u utorak je održano županijsko natjecanje u čitanju naglas. Na natjecanju su učenici u dvije kategorije, od trećeg do petog i od šestog do osmog razreda, predstavljali odabrano djelo pet minuta – u prve dvije minute obrazlagali su svoj odabir knjige, a preostale tri minute su izražajno čitali naglas priču ili ulomak.

Zagorci po prvi puta

Krapinsko – zagorska županija po prvi se puta uključila u ovo natjecanje, a prijavilo se ukupno pet škola, koje su najprije organizirale natjecanje na školskoj razini, s kojeg se po jedan učenik u svakoj kategoriji plasirao na županijsku razinu.
Koordinatorica ovog natjecanja bila je Melita Petriš Banovec, učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Marija Bistrica, dok su u stručnoj komisiji bili su prof. Ivančica Tomorad, Kristina Pavlović i Elvis Lacković. U kategoriji od trećeg do petog razreda pobijedila je Jana Šalec iz OŠ Oroslavje, drugi je bio David Joć iz OŠ Marija Bistrica, a treća Ana Junković iz OŠ Matije Gupca Gornja Stubica. Četvrto mjesto su podijelili Mario Jurina iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i Lucija Prekrat iz OŠ Veliko Trgovišće.
U kategoriji od šestog do osmog razreda prvo mjesto osvojila je Eva Kruhak OŠ Marija Bistrica, druga je bila Ema Medvedec iz OŠ Veliko Trgovišće, treća Dorotea Kurelja iz OŠ Oroslavje, četvrta je Petra Kučko iz OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, dok je peti Davor Mucak iz OŠ Matije Gupca iz Gornje Stubice.

Državno u Sisku

Pobjednici po kategorijama osigurali su nastup na 4. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje će se održato 17. i 18. studenog u Sisku.
Inače, inicijatori ovog natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo, a provodi se radi promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cijeloživotnog obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba