18. Recital “Josip Ozimec”

Srca publike osvojila Snježana Plevnik iz Soblinca, s pjesmom “Kesni sin”

Objavljeno: 24.10.2016. Jelena Jazbec

U kapeli sv. Petra u Svetištu Majke Božje Bistričke, održan je 18. po redu Recital “Josip Ozimec”. Stihove su kazivali Jelena Januš Grbić i Josip Klapač, a u glazbenom dijelu programa nastupio je ŽVS “Kušlec”.

Tri narječja

U kategoriji poezije na čakavskom, treću nagradu osvojila je Marija Kovač iz Pule za pjesmu ”Fik”, drugu Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ”Prazna laštra”, a prva nagrada je drugu godinu zaredom pripala Franku Stipkoviću iz Zagreba, i pjesmi ”Umorni vojnik”. U kategoriji pjesama na standardu, treća nagrada pripala je Neli Stipančić – Radonić iz Münchena i pjesmi ”Sa šalicom čaja u ruci”, druga nagrada Zdenki Maltar iz Novog Marofa i pjesma ”Čajanka za lutke”, a prvu nagradu osvojila je Slavica Sarkotić iz Siska, za pjesmu ”Mojoj mami umjesto čestitke”.

Uvaženi gosti

U kategoriji radova na kajkavskom, treću nagradu osvojila je Marija Hlebec iz Krapine za pjesmu ”Soba s pogledam”, drugu Željko Špoljar iz Zaprešića s pjesmom ”Korizma v Zagorju”, a prvu Biserka Marečić iz Kašine s pjesmom ”Neduosenjani sen zgašen f kmice”. Nagradu publiku osvojila je Snježana Plevnik iz Soblinca, s pjesmom ”Kesni sin”.
Recitalu su prisustvovali zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i novi rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba