Poznanovčani će dobiti crkvu

Pomoćni biskup Mijo Gorski blagoslovio gradilište crkve sv. Ivana Pavla II.

Objavljeno: 24.10.2016. Jelena Jazbec

Na spomendan sv. Ivana Pavla II. ove subote, Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, blagoslovio je gradilište crkve u Poznanovcu, koja će biti posvećena upravo ovom svecu.

Poseban kamen

Na samom početku, nazočne je pozdravio upravitelj Župe Mače, u čijem se sastavu nalazi i Poznanovec, vlč. Stjepan Halužan. On je u prigodnom obraćanju zahvalio na pomoći pri kupnji zemljišta i ishođenju dokumentacije za gradnju crkve, za koju je idejno rješenje napravio đakon Željko Nestić, a glavni projekt izradio Juraj Juras.
Biskup Gorski istaknuo je kako će u crkvu biti ugrađen kamen koji je 1998. godine blagoslovio papa Ivan Pavao II., prilikom svog posjeta Mariji Bistrici.

Oko 3,5 milijuna kuna

Svečanost su uveličali župni zbor i Limena glazba DVD-a Mače, a nazočili su dosadašnji rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren, župan Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i brojni načelnici, gradonačelnici, političari i mještani. Vrijednost izgradnje poznanovečke crkve s vanjskom fasadom, bez unutarnjeg opremanja, iznosit će oko 3,5 milijuna kuna, a izvođač radova je poduzeće “Zagorje ZIB” iz Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba