“Zagorje, trnac starih sorata voća”

“Stare sorte trebamo vratiti u zagorske voćnjake”

Objavljeno: 17.10.2016. mladenmandic

U dvorcu Stubički Golubovec, održana je 20. Županijska izložba “Zagorje, trnac starih sorata voća” i “Dani starih sorata voća, prerađevina starih sorata voća i sjemena starih biljnih vrsta i sorata”. Otvarajući izložbu, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je “Zagorje – trnac starih sorata voća” hvalevrijedna manifestacija, koja je doživjela svoje 20. izdanje, na čemu posebno čestita gospođi Mariji Krušelj, idejnoj začetnici ovog događanja, te vrijednoj promotorici Zagorja i baštine.

Nagrade i priznanja

– Čestitam svim udrugama koje su se uključile u događanje i poljoprivrednicima koji su ostali vjerni starim sortama. Treba raditi na tome da stare sorte vratimo u naše zagorske voćnjake – rekao je župan Kolar.
I ove godine dodijeljene su nagrade i priznanja za najveći broj starih sorata voća, najveći broj prerađevina, za najbolje obrađenu temu izložbe, za najljepši izložbeni prostor, za najveći broj sjemena i najbolji tradicijski bakin kolač.

Selo Matenci

Nagradu za najveći broj starih sorata voća dobio je Ivan Pavlović, za najveći broj prerađevina KUD Stubica, za najbolje obrađenu temu nagrade su podijelili OŠ Donja Stubica i Dječji vrtić “Bubamara”, nagradu za najljepše izložbeni prostor OPG Ptičar iz Poznanovca, za najveći broj starih vrsta sjemena Jadranka Blagec, dok je nagradu za najbolji tradicijski bakin kolač dobilo selo Matenci, za kolač s jabukama sa suhim voćem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba