Zagorci u berbi maslina u Istri

Učenici iz Srednje škole Bedekovčina posjetili “Agrolagunu”

Objavljeno: 17.10.2016. mladenmandic

Učenici Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčine obišli su više proizvodnih cjelina istarske tvrtke “Agrolaguna”, dijela koncerna Agrokor. U sklopu stručne ekskurzije, učenici i nastavnici škole posjetili su vinograde, maslinike i siranu na nekoliko mjesta u Istri, kojima je vlasnik “Agrolaguna”. Upoznali su se s proizvodnim procesima u tim djelatnostima, te su im njihovi djelatnici predstavili veličinu i rad unutar tvrtke.

Stočarska proizvodnja

U Funtani pored Poreča, učenici su posjetili vinograde Vina Laguna, koji se protežu na oko 600 hektara i podrum u sklopu kojeg se nalazi 450 hrastovih bačava, proizvodnog kapaciteta oko šest milijuna litara. U masliniku Červar, na površini od oko 160 hektara, učenici poljoprivredne struke upoznali su se i s berbom maslina, u kojoj su i sudjelovali, kao i s potpuno kompjuteriziranim proizvodnim procesom prerade maslina u ulje u uljari Ol Istria. Na kraju, učenici su posjetili i Stanciju Špin, gdje su saznali nešto više o stočarskoj proizvodnji namijenjenoj tamošnjoj proizvodnji kravljih i ovčjih sireva i skuta.

Ivica Todorić

Učenici su ove godine posjetili i tvrtku “Belje”, koja se također nalazi u sklopu koncerna Agrokor, a sve je započelo početkom ove godine, kada je predsjednik uprave “Agrokora” Ivica Todorić u školi održao predavanje o poljoprivrednoj proizvodnji i o tome kako postati uspješan poduzetnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba