Projekt vrijedan dva milijuna kuna

Lidl Hrvatska i Grad Krapina izgradili most preko Krapinice

Objavljeno: 20.09.2016. Jelena Jazbec

Trgovački lanac Lidl Hrvatska, u suradnji s Gradom Krapinom, izgradio je most kojim
je omogućeno kvalitetnije povezivanje dijelova stambenih i poslovnih zgrada razdvojenih rijekom Krapinicom.
Mostom se prometno povezala Ulica Frana Galovića s Ulicom dr. Franje Tuđmana, a rasterećen je i promet u centru Krapine. Vrijednost projekta iznosi oko dva milijuna kuna, od čega je Lidl donirao 1,6 milijuna, a Grad Krapina izdvojio 400 tisuća kuna.

Četiri mjeseca radova

Radovi na izgradnji mosta, koji se nalazi tik do Lidlove trgovine, trajali su od 1. travnja do 31. srpnja ove godine, a osim same izgradnje mosta, obuhvaćali su i uređenje dijela obale rijeke Krapinice s obiju strana te uređenje kolnih i pješačkih prilaza okolnih stambenih zgrada. Krapinčani su most već počeli nazivati “Lidlov most“.
– Suradnja s Lidlom od samog je početka bila izvrsna – od otvaranja trgovine u Krapini pa do izgradnje mosta. Ovaj je most donio brojne pogodnosti za sve stanovnike Grada Krapine – najveća prednost odražava se u povezivanju dviju obala rijeke Krapinice, više kvalitetnog vremena, manje troškove goriva, a kako stvari stoje, on je postao i omiljeno mjesto za fotografiranje i građana Krapine i turista.

Budući simbol grada

Posebice navečer, kada ljepota mosta najviše dolazi do izražaja. Već vidim da će uskoro postati nezaobilazan simbol Grada Krapine. Hvala Lidlu što je prepoznao i odgovorio na potrebe Grada Krapine – istaknuo je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
Lidl je inače u Krapini otvoren 2012. godine, kao 79. Lidlova trgovina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba