Američki turistički agenti

“Kumrovec nismo doživjeli kao muzej, već kao mjesto u kojem smo se mogli vratiti u svoje djetinjstvo”

Objavljeno: 20.09.2016. mladenmandic

Svoje završno putovanje po Krapinsko – zagorskoj županiji, turistički agenti koji su u Hrvatsku došli iz SAD-a, njih 22-oje, danas su nakon prospavane noći u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama imali u Kumrovcu.

Vožnja u kočijama

Po dolasku u Kumrovec mogli su se prema Titovoj rezidenciji provozati s dvije kočije Udruge uzgajivača konja Krapinsko – zagorske županije Krapina na čelu s njezinim predsjednikom Mirkom Majsecom.
Uz sobe u kojima su spavali Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka, posebno ih je zainteresirao i američki poklon bivšem predsjedniku Titu – maketa Apolla koji je u srpnju 1969. godine sletio na Mjesec.
Američki turistički agenti po razgledavanju Starog sela, sudjelovali su i na prigodnim radionicama i prezentacijama starih zagorskih zanata. Uz kostimirano vodstvo, Amerikanci su mogli razgledati radionicu izrade cvijeća od krep papira, stalni postav Zagorske svadbe, prikaz lončarskog obrta, te izrade i oslikavanja drvenih igračaka majstora iz Marije Bistrice, kao i sudjelovati na radionici “Od zrna do pogače”.

Degustiranje jela i pića

Nakon razgledavanja, degustirali su i zagorska tradicijska jela i kolače te uživati u pićima koja su im pripremili restorani Grešna gorica iz Desinića i Zelenjak iz Risvice u suradnji s Turističkom zajednicom Kumrovca, Desinića i Zagorskih Sela.
– Kumrovec i sve njegove ljepote nismo doživjeli kao muzej, već kao mjesto u kojem smo se mogli vratiti u svoje djetinjstvo. Oduševljeni smo sa svime što smo ovdje vidjeli i nadamo se da ćemo, nakon svega što ste nam ovdje pokazali, moći usmjeriti američke turiste da posjete Hrvatsku, a posebno ovaj vaš lijepi kraj – rekla nam je jedna od američkih turističkih agentica, inače porijeklom iz Italije.

Na kraju dvosatnog druženja i putu prema Dalmaciji, Zadru, Splitu i Dubrovniku, uslijedilo je i zajedničko fotografiranje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba