FITNESS KAKO GA RADI NADI

Isprobajte i vi “Kladničku dijetu”: Dizanjem klada do bolje linije!

Objavljeno: 20.09.2016. mladenmandic

– Nekad, kad sam bila mlađa i kad sam se prije 25 godina iz Bosne doselila u Zagorje i Kumrovec, bila sam mršava i jako zgodna i zaposlila sam se kao konobarica. Mnogi mi kažu kako sam lijepa i danas, no svjesna sam da je moje debljanje napravilo svoje. U zadnjih nekoliko mjeseci udebljala sam se više od 15 kilograma – započela je svoju priču Nadi Berc iz Kladnika pokraj Kumrovca. Njezin problem s viškom kilograma započeo je nakon što je početkom travnja u Herucu u Velikom Trgovišću, kao i mnoge njezine kolegice, dobila otkaz.

Duboki stres

– Ma kaj da vam velim. Kad sam 8. travnja u Herucu ostala bez posla, i za tri i pol mjeseci rada dobila samo 1200 kuna, doživjela sam duboki stres, prestala sam pušiti, a uz to sam i svaki dan morala biti doma. Kilogrami su iz dana počeli samo rasti. Sada ih je barem 20 do 30 kila previše – rekla nam je Nadi Berc. No, svoj slučaj nije prepustila stihiji, već ga misli ozbiljno riješiti.
– Svjesna sam da sam se u zadnjih nekoliko mjeseci jako udebljala i intenzivno želim smršaviti, u čemu imam i potporu svoje obitelji. No, najbliži fitness centar mi je u Zaboku, čak 20 kilometara udaljen od Kladnika i Kumrovca. Pa gdje bi ja to danas onda mogla smršaviti? Zato i po nekoliko puta na dan imam u dvorištu trening s drvima i kladama, malo ih podižem, malo ih cijepam, malo ih slažem, a sve to u nadi da ću, kad već u Kumrovcu i njegovoj široj okolici nema fitness centra, uspjeti smršaviti – otkriva Nadi.

Podrška supruga Vlade

– Da mogu smršaviti bar nekoliko kilograma, to bi mi u životu jako puno značilo, i da se ponovo počnem sviđati svom mužu Vladeku, koji mi u svemu pruža punu podršku da se vratim u svoju prvobitnu težinu – rekla nam je Nadi, dodajući kako bi netko u Zagorju trebao povesti brigu i o onima starijima od 40 godina.
– Mislim da bi i općinari o nama starijima trebali povesti računa, kako bi imali neke dopunske aktivnosti, a ne samo sjediti kod kuće – rekla nam je Nadi Berc.



Imamo Tita, ali nemamo burek!

– Ovo moje selo Kladnik, ali i cijela općina Kumrovec, je potpuno opustošeni kraj. Neki dan sam, čekajući sina, bila u Zaboku i naručila sam si vrući burek jer ga u Kumrovcu nema pa sam ga već pomalo željna. Znate što su mi rekli? “Kako to da u Kumrovcu imate Tita, a nemate burek?” Odgovorila sam im protupitanjem: “Kaj mislite da bu mi Tito spekel burek?” Uz to, ovdje na selu nema nikoga mlađeg s kim bi si popila kavu i mogla normalno porazgovarati, što dodatno pobuđuje moje nezadovoljstvo i stres – rekla nam je Nadi Berc.


Srećko Martinić Srele: Veliki utjecaj ima prehrana

Srećko Martinić Srele iz Powerlifting kluba Srele brutal team, rekao nam je da prilikom ciljane skidanje tjelesne mase veliki udio donosi prehrana, više od 70 posto. To se posebice odnosi kod žena kod koje hrana ima veliki utjecaj na debljanje zbog hormonalnog poremećaja.

– Uslijed stresa i depresije nastaje i fizička izmorenost, uslijed čega nastaje i veća potreba za šećerima i ugljikohidratima, koje bi se trebalo izbaciti iz prehrane, a zbog kojih nastaje debljanje – rekao je Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba