Donja Stubica

Nakon pet godina radova, napokon otvorena jedna od najvećih sportskih dvorana u Zagorju

Objavljeno: 06.09.2016. mladenmandic

Nakon šest godina gradnje, u Donjoj Stubici, uz zgradu Osnovne škole, danas je pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, na prigodnoj svečanosti otvorio novu sportsku dvoranu. Radi se o investiciji vrijednoj nešto manje od 17 milijuna kuna od kojih je 70 posto izdvojilo Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostatak je izdvojio Grad Donja Stubica, dok je Krapinsko – zagorska županija besplatno darivala zemljište za izgradnju.

Do 1500 posjetitelja

Pomoćnik ministra Huška posebno je istakao da je, nakon što je saznao što treba za dovršetak donjostubičke dvorane, odmah obavijestio ministra Tolušića koji mu je dao zeleno svjetlo da se taj projekt napokon privede kraju. Dvorana iako je nešto manja od one u Krapini, sa svim pratećim prostorijama, ima čak 3200 četvornih metara iskoristivog prostora.
Prikladna je za odvijanje svih dvoranskih sportskih natjecanja – košarke, rukometa, malog nogometa, gimnastike i mnoštva drugih sportova, i može bez montažnih tribina primiti ukupno 840 gledatelja, odnosno ima 560 sjedećih i 280 stajaćih mjesta na galeriji. S montažnim tribinama moći će ukupno primiti čak i do 1500 posjetitelja.

Srebačić je uz ogradu da je bilo puno poteškoća u gradnji, jer je izvođač radova Geo oprema Ciglenečki iz Svetog Križa Začretja, zapao u poslovne teškoće, posebno zahvalio svima onima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i gradnji dvorane, a posebno Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova te Krapinsko – zagorskoj županiji koja je ustupila školsko zemljište za gradnju dvoranu. Rekao je kako su u lipnju dobili i potporu Ministarstva za opremanje dvorane koja je prvenstveno namijenjena donjostubičkim osnovnoškolcima kojih je danas 426, ali i svim ostalim žiteljima Donje Stubice. Predsjednik Gradskog vijeća Anđelko Glivar posebno je istaknuo kako je ovo prvi objekt u Donjoj Stubici nakon 40.ak godina koji je napravljen za društvene namjene.

Uskoro “Lijepom našom”

Župan Željko Kolar rekao je kako je sretan što je dvorana napokon izgrađena zbog donjostubičkih đaka, ali dvorana će se, naglasio je župan, koristiti i za ostale sportske aktivnosti i klubove s ovog područja, ali i za organizaciju raznih kulturnih manifestacija. Prva među njima bit će HRT-ova emisija “Lijepom našom”, koja bi se ove jeseni trebala snimati upravo u donjostubičkoj dvorani.

Na otvorenju je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je posebno istaknuo da Donja Stubica sada ima jednu od najljepših sportskih dvorana u Hrvatskoj, te da će se i osobno založiti da NK Dinamo već na jedne od prvih priprema dođe u Terme Jezerčicu i koristi prostore novootvorene stubičke sportske dvorane, a isto tako najavio je i u dvorani i gostovanje popularnih Histriona na čelu s domaćim zagorskim mužem Zlatkom Vitezom. Dvoranu zasad donjostubički osnovci još uvijek neće moći koristiti za nastavu tjelesnog odgoja, međutim, rekao je župan Željko Kolar, oni su uputili dopis Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta kako bi dogovorili da Županija kao osnivač preuzme upravljanje nad sportskom dvoranom kako bi školska djeca mogla što prije koristiti dvoranu, te se nada da bi se taj problem, nakon završetka predizborne kampanje, trebao riješiti za nekoliko dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba