Sustav ostao isti

Županija pozvala sve zagorske gradove i općine da se uključe u subvencioniranje, kako bi prijevoz za sve bio besplatan

Objavljeno: 31.08.2016. mladenmandic

Nakon što je Vlada donijela odluku da će i ove godine subvencionirati prijevoz srednjoškolaca s iznosom od 75 posto od visine mjesečne karte za vlak i za linijski prijevoz autobusom, ali od cijena koje državno mjerodavno tijelo priznaje po zonama, Krapinsko – zagorska županija će sa zagorskim gradovima i općinama i ove školske godine sufinancirati preostali iznos od 25 posto.

Iznos prema zonama

Županija će željeznički promet sufinancirati s 12,5 posto u skladu s važećom željezničkom tarifom, a javnolinijski autobusni prijevoz s iznosom već prema određenoj zoni, i to s najmanjim iznosom u prvoj zoni s udaljenosti od 5 do 10 kilometara sa 63 kune, u drugoj od 10,1 do 20 kilometara s 87, u trećoj od 20,1 do 30 kilometara sa 108 kuna, u četvrtoj od 30,1 do 40 sa 123 kune, u petoj od 40,1 do 50 sa 144 kuna i u šestoj, iznad 50 kilometara, sa 168 kuna. Istovremeno, pozvali su i gradove i općine iz kojih učenici odlaze na školovanje da se uključe u sufinanciranje s istim iznosom kao i Županija, kako bi prijevoz učenika za sve srednjoškolce bio besplatan.

Prvi tjedan po starom

Svim javno linijskim autobusnim prijevoznicima koji voze na području Krapinsko – zagorske županije Županija preporuča da barem prvi tjedan nastave, za sve učenike koji ispunjavaju kriterije za subvencionirani prijevoz, prevoze po osnovi starih mjesečnih karata (ili popisa učenika), a novoupisane učenike u prvi razred srednje škole na osnovu nekog dokumenta (kopija upisnice, potvrda o upisu i sl.). Za to bi se vrijeme sustav primjene subvencije trebao dogovoriti detaljno te će korisnici uspjeti nabaviti svoje mjesečne vozne karte.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba