48. Tjedan kulture, zabave i sporta

Prvi glas Zagorja je Katarina Leško!

Objavljeno: 28.08.2016. Alen Brodar

Katarina Leško, 23-godišnjakinja iz Velike Vesi, ovogodišnji je Prvi glas Zagorja. U konkurenciji još 17-ero pjevača amatera, stručni žiri koji su činili Ksenija Erker, Siniša Leopold, Radovan Novina, Tanja Gregurović i Franjo Mraz, očarala je dvjema izvedbama – kajkavskom popevkom “Podragaš lasi” u petak te na zatvaranju 48. Tjedna kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju, u velikom subotnjem finalu, bezvremenskim disco hitom Chake Khan “Ain’t nobody”.
Time je potvrdila da prošlogodišnje treće mjesto nije bilo slučajno, a na tronu je naslijedila Samoborca Roka Vuškovića, inače kolegu iz benda Only friends and family.

Mnogobrojna publika

-Jako sam sretna i htjela bih se zahvaliti svima na podršci i mnogobrojnoj publici koju još iskreno nikada nisam vidjela u tolikom broju. Tokom izvedbi pjesama na festivalu, trudila sam se pokazati ono što jesam, pokazati emocije koje nose izabrane pjesme i mislim da je to upravo ono što je presudilo kod žirija. Kada sam kod zahvala, veliko hvala gospodinu Franji Mrazu i njegovom izvrsnom orkestru, zatim prijatelju Karlu Kukovačecu koji je napisao aranžman za pjesmu Ain’t nobody i naravno gospođi Kseniji Erker i maestru Siniši Leopoldu koji su svojom stručnošću podigli ovaj festival na visoku razinu i realno ocijenili izvedbe – rekla nam je Katarina te dodala da je pobjeda na ovom festivalu i vlastita pjesma iduće godine na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini jako vesele.
– Ipak ću se kretati u elitnijem krugu pjevača. Ove godine sam također dio tog festivala, kao back vokal u sklopu orkestra HRT-a, ali nastupiti kao solist je nešto posebno – zaključila je Katarina.
Druga nagrada žirija pripala je Heleni Galovac, koja je pjevala popevku “Da se vrneš po me” i “Poker face” Lady Gage, dok je treća bila Maja Hršak iz Petrovskog s izvedbama pjesama “Još me na te spomen zbudi” i “Molitva”. Nagrada za najbolju kajkavsku popevku pripala je Manci Pirc iz Slovenije, koja je otpjevala jednu od najljepših balada “Da sem ti z lasima zvezala ruke”, dok je nagradu za najbolju izvedbu zabavne skladbe za pjesmu “All I ask” dobio Toni Šimunović.

Klapa Intrade oduševila

Nagradu medijskih pokrovitelja dobila je Samoborka Valentina Mezdić, koja je s pjesmom “Najdraža leta” otvorila kajkavsku večer, a s pjesmom “Simply the best” Tine Turner zatvorila ovogodišnje natjecanje “Prvi glas Zagorja”.
Odlične izvedbe svih izvođača, nakon proglašenja pobjednika, upotpunili su Tomislav Bralić i klapa Intrade, koji su pred potpuno ispunjenim Trgom hrvatske kraljice Jelene održali koncert.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba