Završena 17. Ljetna geološka škola

Vlasta Krklec: Broj mališana svake je godine sve veći, dolaze čak i iz Zadra i Imotskog

Objavljeno: 27.08.2016. mladenmandic

Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, uspješno je završio 17. po redu Ljetnu geološku školu u Krapini koja se održavala ovog tjedna od ponedjeljka do petka. Kako nam je u ime Muzeja krapinskih neandertalaca rekla Vlasta Krklec, Ljetna geološka škola jedan je od najznačajnijih pedagoško – edukativnih programa Muzeja koji se uspješno provodi sve od 2000. godine, te je jedini takav projekt u Hrvatskoj.

Sve više zainteresiranih

– Broj zainteresiranih polaznika se svake godine povećava i širi i van granica Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, a ove godine bilo je i polaznika iz Siska, Zadra i Imotskog. Cilj ovog projekta je popularizacija geološke i paleontološke djelatnosti, razvijanje svijesti o očuvanju i zaštiti kulturne i prirodne baštine, razvijanje znanstvene kreativnosti djece i mladih te učenje kroz igru i zabavu. Svaki polaznik je po završetku Ljetne geološke škole dobio mapu sa svojim radovima, diplomu i suvenir krapinskog pračovjeka – rekla je Vlasta Krklec.

Pedesetak djece

Inače, ove godine u projektu je sudjelovalo 50-ak polaznika predškolske dobi i osnovnih škola. U realizaciji projekta sudjelovali su autorica i voditeljica Vlasta Krklec, kustos Eduard Vasiljević i kustos pripravnik Jurica Sabol, muzejska pedagoginja Lorka Uvodić Lončar, vodič Marko Oršolić, muzejski tehničar Siniša Laginja uz pomoć Branka Vrhovca i studentice Dore Čižmek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba