Moje savršeno vjenčanje

Medeni mjesec – od bisera Jadrana do najromantičnijeg grada na svijetu

Objavljeno: 25.08.2016. zagorjeinternational

Nakon izrečenog sudbonosnog “da”, održane svadbene svečanosti, vrijeme je za uživanje udvoje. Bračno putovanje, popularno zvano “medeni mjesec”, prilika je za opuštanje uz vašeg partnera na nekoj od lokacija koja ispunjava sva vaša osjetila.

Bilo da želite na krstarenje, posjetite neku od europskih metropola, upoznate dio Hrvatske gdje još niste bili, važno je da bude dobro organizirano, kako biste te dane proveli bez stresa.

Hrvatske destinacije

Hrvatska je jedna od top 10 svjetskih destinacija poželjnih za bračna putovanja. Stoga je nemojte isključiti kod odabira svog “medenog mjeseca”.
Jedna od najpoželjnijih destinacija za provesti bračno putovanje u Hrvatskoj jest Opatija. I sama pjesma je tako opisuje: “Opatiju bajna, biseru ti našeg mora”. Pregršt sadržaja koje nudi Opatija, brojni hoteli, apartmani, gastronomska ponuda, omogućit će vam savršeno opuštanje.
Ukoliko ste se odlučili za malo duže putovanje, onda se svakako uputite u jedan od naših najljepših povijesnih gradova – Dubrovnik. Velebne zidine, male uličice i prolazi, otok ljubavi, stara gradska jezgra opustit će sva vaša osjetila. Provod u Dubrovniku zaista omogućava jedinstven doživljaj, kao u nekom zasebnom bajkovitom svijetu. Zabava je zagarantirana, a ukoliko želite uživati u prirodnim ljepotama, dovoljno je da obiđete dubrovačke zidine ili pak se uputite na brdo Srđ.
Ukoliko niste još obišli unutrašnjost Hrvatske, toplo vam preporučamo putovanje po Slavoniji. Ljepote slavonskih ravnica nisu jedino što će vas oduševiti. Predlažemo vam da na putovanje krenete podravskom magistralom, umjesto autocestom. Možete zastati u Pustari Višnjica i prošetati rančem, popiti kavu ili kratko jahati. Zatim se slobodno uputite u obližnji park prirode Papuk, sa planinarskim domom, gdje vam preporučamo noćenje, unutar park šume, s malim kanjonom i bogatim biljnim i životinjskim svijetom. Sljedećeg dana krenite prema Našicama i dvorcu Pejačević, gdje vam je omogućena ugodna šetnja perivojem pokraj jezera. Svakako posjetite i park prirode opački rit. Kao i dvorac Tikveš, gdje se u sklopu dvorca nalazi i edukativni centar. Osijek, Vukovar i Đakovo nikako nemojte zaobići, jer vrve bogatim kulturno-povijesnim i prirodnim ljepotama. Što se tiče gastro i eno ponude, Slavonija jest regija koja će oduševiti vaše nepce.

Europske destinacije

Definitivno jedna od najpoželjnijih europskih destinacija Pariz. Grad vrvi romantičnim sadržajem, od posjete Eiffelovu tornju, šetnji gradom alejama koje ostavljaju bez daha, vožnje brodom na rijeci, uživanja u francuskim specijalitetima i vinima,… Pariz jest definitivno destinacija koja odiše brojnim kulturnim znamenitostima, te je odličan odabir za osobe koje vole razgledavanje i mnogo sadržaja.
Druga slična destinacija jest Venecija. Bolji je odabir za one koji svoje bračno putovanje žele provesti negdje bliže, a prepuna je romantičnih znamenitosti. Tako u Veneciji možete posjetiti Duždevu palaču, Baziliku Svetog Marka, posjetiti brojne gradske trgove. Ukoliko se želite provesti u Austriji, najbolji odabir su austrijska jezera. Užitak, čist zrak, bajkovit pejzaž, slikovita sela i mir, ono su što vam nude brojna manja mjesta u blizini Salzburga. U tim mjestima možete pronaći brojne male brvnare, apartmane, spa hotele, odnosno ponuda je prilagođena svim vašim željama.
Santorini (Grčka), mjesto kao sa slike, odličan je odabir za ljetno bračno putovanje. Bijela sela na uzbrdici s kućama plavih prozora, u podnožju bistrog plavog mora koje se stapa s nebeskim svodom. Večera uz zalazak sunca raj je za svaki novopečeni bračni par, naravno, uz čašu vina.
Ako se pak vratimo opet u Italiju, osim Venecije, svakako vam jedan od odabira neka bude pokrajina Toskana. Osunčana Firenca, sela Toskane, ljepota prirode i povijesna baština ono su što će vas ostaviti bez daha. U Toskani možete uživati u miru i romantičnim trenucima s vašim bračnim partnerom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba