Ljeto u Krapini

ŽVG “Lira” i tamburaši KUD-a Đurmanec održali koncert u dvorištu Galerije, danas predstava “Skupština”

Objavljeno: 21.08.2016. Alen Brodar

U nastavku “Ljeta u Krapini”, u subotu su u dvorištu Galerije Grada Krapine koncert održali ŽVG “Lira” i tamburaši KUD-a Đurmanec, pod ravnanjem Siniše Miklaužića.

U programu su se ispreplitale a capella izvedbe ŽVG-a “Lira”, instrumentalne izvedbe tamburaša KUD-a te zajedničke izvedbe pjesama prvenstveno folklornog karaktera. Neke od pjesama bile su “Pri Svetem Roku”, “Jesensko kopanje”, “Štiri snehe”, “Zagorska”, “Mesec sveti”…
Tamburaši su se također predstavili s orkestralnim skladbama te obradama popularnih pjesama kao što su “My way” i “Vilo moja”. Neizostavan dio nastupa bile su i pjesme s kojima su se predstavili na festivalu “Zagorska krijesnica”, “Puce sme kak copernice” i “Žurmanečki klaruš”.

Ženska vokalna grupa Lira, kao i tamburaši, djeluju kao sekcije KUD-a Đurmanec, a redovito sudjeluju na smotrama na kojima postižu zapažene rezultate. Naime, ŽVG “Lira” su dvostruke pobjednice na županijskoj smotri malih vokalnih sastava 2011. i 2016. godine te su tako osigurale nastup na državnoj smotri.

Iz Pučkog otvorenog učilišta Krapina napominju da će današnja predstava “Skupština” Kerekesh teatra zbog najavljene kiše biti izvedena u Festivalskoj dvorani, a ne u dvorištu Galerije, s početkom u 21 sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba