Sveti Križ Začretje 

Počinje 48.Tjedan kulture, zabave i športa – bogatiji nego ikad

Objavljeno: 20.08.2016. Alen Brodar

 

– Više od 60 događanja, među kojima pet izložbi, isto toliko kazališnih predstava, 14 koncerata i 19 manifestacija vezanih za sport i rekreaciju pokazuju da je program 48. po redu Tjedna kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju, bogatiji nego ikad i da će svatko uistinu moći pronaći ponešto za sebe. Središnji je događaj dakako festival pjevača amatera Prvi glas Zagorja, na kojem će nastupiti ukupno 18 izvođača – najavio je načelnik Sv. Križa Začretja Marko Kos ovogodišnji, 48. po redu Tjedan kulture, zabave i športa.

Felix u gostima

Današnji program počinje jutarnjim rekreativnim turnirom u odbojci na pijesku u Roses Fashion Outletu, a u 9 sati vozi se dječja MTB utrka. Od 10 sati na rasporedu je turnir u hokeju na travi, na igralištu NK Jedinstvo, a u 15 sati humanitarna moto – alka na cesti Žitnica – Gorica.
U Dvorcu Sveti Križ Začretje u 19 sati je otvorenje izložbe karikatura “Felix u gostima”, autora Srećka Puntarića – Felixa, uz nastup Vladimira Kovačića, dok je od 20 sati na Trgu hrvatske kraljice Jelene koncert Puhačkog orkestra Pačetanci.
Na istom trgu u 20.30 sati slijedi svečano otvorenje 48. Tjedna kulture, zabave i športa, nakon kojeg će KUD Sveti Križ Začretje koncertom obilježiti 40 godina djelovanja, a od 22 sata na igralištu NK Jedinstva koncert će održati jedna od najvećih balkanskih zvijezda, Željko Joksimović.
– Već iz prvog dana može se vidjeti da i ove godine pripremamo raznovrstan program. U toku tjedna moći će posjetitelji razgledati izložbe Udruge Djedovina, Creativitasa, Rukotvorina i Tomislava Šćurica. Tradicionalni koncerti iz ciklusa Heferer, Jazz koncert Local Jazz Comba i gostiju, zatim tamburaši, La Gef, Vigor, Tomislav Bralić i klapa Intrade dio su zabavnog programa. Turniri u malom nogometu, odbojci na pijesku, ribički, teniski, šahovski i hokej turniri, trekking i konjičke utrke dio pak su su koji će i ove godine dovesti ljubitelje sporta u Sveti Križ Začretje – najavio je Kos.

Za ljubitelje kazališta

I ljubitelji kazališta znaju da u ponedjeljak gostuju Histrioni sa novom predstavom „Francekova tetka“, a u utorak je tradicionalna večer gdje će se predstaviti Amatersko kazalište Sveti Križ Začretje s gostima iz Lobora.
– Tradicionalni koncert Cvrkutića, nastup Začretskih mažoretkinja, predstave dječjeg kazališta Šareni svijet i dječji Prvi glas Zagorja samo su dio programa za najmlađe. Ove godine po prvi puta predstaviti će svoj program rada novoosnovani Zagorsko informatičko – robotički klub Sveti Križ Začretje. Kraj tjedna tradicionalno je ostavljen za festival pjevača amatera “Prvi glas Zagorja” koji će i ove godine dati priliku mladim pjevačima da pokažu svoj talent – zaključio je načelnik Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba