Tragedija u Kuzmincu

Bivši branitelj s dijagnozom PTSP-a na smrt zatukao 89-godišnju majku

Objavljeno: 20.08.2016. Alen Brodar

Policijska uprava krapinsko – zagorska, jutros u 5.39 sati, dobila je dojavu o tragičnom slučaju ubojstva u Kuzmincu u općini Mihovljan, u kojem je prema informacijama koje smo dobili od zagorske Službe 112, sin ubio majku. Dojavu o ubojstvu su dobili od ubojičinog brata, odnosno drugog sina, koji je zatražio intervenciju policije. Na mjesto događaja odmah je izašla policija kao i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Nasilna smrt

U PU krapinsko – zagorskoj potvrdili su nam kako se radi o nasilnoj smrti te da je na mjestu zločina pronađeno mrtvo tijelo 89-godišnje Jelice Risek koju je, kako se sumnja, na smrt zatukao njen 51-godišnji sin Milan Risek zvan Stipek. Cijeli slučaj preuzelo je i Općinsko državno odvjetništvo iz Zlatara, a osumnjičenog Milana Riseka u ranim su jutarnjim satima priveli pripadnici interventne policije.
– Ma to vam je kumoval alkohol. Stipek vam je jako voljel piti, često je tu imal i pajdaše s kojima je pil, a znali su se i potući. Ali da bi na mater tak digel ruku nisam mislila – rekla nam je susjeda Olga Bahmet, koja nam je rekla i da je Milan otišao u rat odmah kako je započeo i da je tamo bio oko pet godina. Bio je pripadnik PUMA i u ratu je, kažu susjedi, obolio od PTSP-a, od kojeg se navodno nije liječio.

Socijalna pomoć

Doznajemo da nije imao braniteljsku mirovinu, a da je tek unatrag nešto više od godinu dana počeo primati socijalnu pomoć od 800-tinjak kuna. I drugi su nam susjedi potvrdili riječi Olge Bahmet, da je Milan bio sklon alkoholu te da je zbog toga često bio i agresivan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba