Investicije u općini Budinščina

Asfaltira se šest dionica nerazvrstanih cesta, ukupne vrijednosti 875 tisuća kuna

Objavljeno: 10.08.2016. mladenmandic

Nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova krajem srpnja, načelnik općine Budinščine Radovan Hercigonja rekao nam je kako se nastavljaju kapitalne investicije i komunalne djelatnosti na području Općine. S tvrtkom COLAS iz Varaždina potpisan je tako ugovor za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, ukupne vrijednosti 875 tisuća kuna. U to je uključena modernizacija šest dionica – u naseljima Pece, Zajezda, Krapinica, Prepuštovec i Budinščina, kao i grobna staza na groblju u Svetom Križu i parkirališni prostor ispred Vatrogasnog doma. Novac je osiguran proračunom, a jedan dio, maksimalno 200 tisuća kuna, sukladno potpisanom ugovoru, sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Održavanje cesta

Uz asfaltiranje, vodi se briga i o redovitom održavanju nerazvrstanih cesta, te su s tvrtkama Transporti Duktaj i Obrt Čukelj potpisani ugovori za te radove, a potrebnih 730 tisuća kuna, također je osigurano u općinskom proračunu Budinščine. Uz redovnu košnju trave, ovi radovi uključuju i čišćenje odvodnih jaraka, ugradnju betonskih cijevi, ravnanje trase cesta, popravak bankina i prijevoz kamenog materijala.

Javna rasvjeta

– Osim o cestama, u Općini se brinemo i za javnu rasvjetu. Nova javna rasvjeta izgrađena je u naselju Zajezda – Nemci i naselju Grtovec – Bručići, ali je i rekonstruirana javna rasvjeta u naseljima Jambrečići, Kuleji i Matici. U te radove Općina je uložila oko 28 tisuća kuna, a izvodila ih je tvrtka Čeha Elektro iz Zlatar Bistrice – rekao je načelnik Budinščine Radovan Hercigonja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba