Sport, zabava i kultura

Predstavom “Očeš nečeš, doktor”, sutra završava bogati šestodnevni program proslave Dana općine i župe Konjščina

Objavljeno: 08.08.2016. Jelena Jazbec

Zabavno – glazbenim programom na području Starog grada, u četvrtak je započela proslava Dana općine i župe Konjščina. U petak je održan prvi Srednjovjekovni tabor, a u večernjem zabavnom programu nastupila je Maja Šuput. U subotu su blagoslovljena dva raspela, u Bočadiru i Jelovcu. Održano je i natjecanje u kuhanju kotlovine. Na nedjeljnom 14. Dečec kupu, tradicionalnom natjecanju limača, prvo mjesto osvojili su Pokemoni, limači iz zagrebačkih klubova Kustošija i Ponikve.

18 vatrogasnih društava

U crkvi svetog Dominika, svečanim misnim slavljem proslavljeno je 800 godina dominikanskog reda. U Hrvatskom vatrogasnom domu Donja Konjščina, DVD Konjščina proslavio je 90. obljetnicu djelovanja.
Okupili su se predstavnici 18 vatrogasnih društava, a predsjednik DVD-a Konjščina Ivan Cvetko zahvalio im je na dolasku. Prisustvovali su i počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki, načelnik Konjščine Mirko Krznar, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček te predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas.

Uvaženi gosti

Danas, na Dan općine i župe Konjščine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, pomoćnica ministrice socijalne skrbi i mladih Maja Vučinić – Knežević, zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, načelnik prijateljske općine Vojnić Nebojša Andrić, te brojni zagorski načelnici i gradonačelnici, u čije se ime na sjednici obratio načelnik Budinščine Radovan Hercigonja. Načelnik Konjščine Mirko Krznar predstavio je realizirane projekte i najavio buduće planove za razvoj općine. Svečanu sjednicu svojim su nastupima uveličali ŽVS “Kušlec” te Helena Galovec i Anđelko Turčec. Proslava Dana općine Konjščina završava sutra, predstavom Kerekesh teatra “Očeš nečeš, doktor”.


Dodijeljena priznanja građanima, udrugama i učenicima

Na svečanoj su sjednici dodijeljene i priznanja građanima, udrugama i učenicima. Zahvalnice su dobili Srećko Brlek, Nevenka Kordej, Brankica Hegeduš, Darko Antonina, Rudolf Kukec i Željko Stošić.
Plaketom općine odlikovani su Darko Milinković, za zasluge u radu i promociji pčelarstva na području općine, županije i šire, te za doprinos razvoju civilnog društva; Darko Šavorić, za 100 dobrovoljnih darivanja krvi, te u oblasti udruga građana i društvenih djelatnosti, udruga Grofovija Konjski, za izniman doprinos u razvoju posebnih projekata i programa u djelatnostima kulture i promociji općine.
Najvišim odlikovanjem, Poveljom općine Konjščina, odlikovana je Udruga umirovljenika Konjščina, za dugogodišnje kontinuirano djelovanje na području unapređenja kvalitete života starijih osoba.
Dodijeljeni su i zlatni privjesci za učenike koji su svih osam razreda osnovne škole završili s odličnim uspjehom: Dorian Hriberski, Marta Kuljak, Ana Mirković, Vedran Poštek, Borna Simeunović, Ira Ščurić, Marko Šimunović, Ena Škrlec, Laura Vrabec, Jelena Štaba, Jelena Kosovec, Simona Vidoša, Lucija Vinković, Anita Žeželj i Tea Žugec, te njihove razrednice Ana Habajec i Kristina Benčić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba