Međunarodni tjedan dojenja

Članice GPD-a “Humska kap ljubavi” izradile letke i inicirale postavljanje klupice za dojenje u parku

Objavljeno: 08.08.2016. Jelena Jazbec

Grupa za potporu dojenju “Humska kap ljubavi”, povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja, realizirala je nekoliko projekata. Mlada mama, doktorica Marina Kokić Golub, osmislila je letke vezane uz prve dane dojenja, sve potrebne informacije za priključenje grupi i što lakše dojenje. Uz pomoć Općine Hum na Sutli, tiskano je 300 komada letaka, koji su podijeljeni lokalnim ambulantama, pedijatrima i doktorima opće prakse, da ih mogu dati mamama pri dolasku na sistematski pregled.
Prva voditeljica grupe Ines Petek osmislila je projekt “Dojenje je in!”, u sklopu kojega je, uz financijsku podršku načelnika Zvonka Jutriše, u parku pokraj osnovne škole postavljena klupica za dojenje s prematalicom.
– Postavljanjem klupice želimo istaknuti da dojenje nije bauk, da se toga ne treba sramiti, već ponosno uzdignute glave nahraniti svoje bebe, bez obzira na mjesto i vrijeme. Ponosni na uspješno odrađene projekte i obilježeni tjedan dojenja, zahvaljujemo na moralnoj potpori patronažnoj sestri Gogi Špoljar, financijskoj potpori Općine i razumijevanju načelnika za naše potrebe, nastavljamo s druženjima, idejama i projektima, te dojimo bebice svuda i šaljemo jasnu poruku: “Dojenje je in!“ – poručuju članice “Humske kapi ljubavi”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba