Stubičke Toplice

Specijalna bolnica dobila 20 novih kreveta i apartman s četiri i pet zvjezdica, a sanirani su i svi krovovi

Objavljeno: 29.07.2016. mladenmandic

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, završeni su radovi na unutarnjem uređenju i obnovi pročelja dvorišnog dijela zgrade Maksimilijan. Ukupna investicija iznosila je 5.056.973 kuna, od čega decentralizirana sredstva iznose 336.800 kuna, a ostalo je financirano novcem same bolnice. Investicijom je dobiveno 20 kreveta na razini četiri hotelske zvjezdice i apartman na razini pet zvjezdica, soba dežurnog liječnika, nova garderoba za liječnike i novo dizalo. Time je poboljšana kvaliteta smještaja pacijenata, kako onih HZZO-a, tako i sve zahtjevnijeg tržišta zdravstvenog turizma.

Vlastiti novac

Također je završena sanacija i energetska obnova krova objekta “Dijana”. Projekt je to koji je bio kandidiran kod Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji sa 60 posto sudjeluje u investiciji. Ugovorena vrijednost radova bila je 1.145.527 kuna, a tim projektom, osim energetske uštede u objektu “Dijana”, završena je u potpunosti i obnova svih krovova Specijalne bolnice unazad šest godina.
Na prigodnoj svečanosti, župan Željko Kolar istaknuo je da je u investiciji od preko šest milijuna kuna s 5,5 milijuna kuna sudjelovala sama bolnica.
– Kad je HZZO smanjio limite i broj ugovorenih mjesta, bolnica se s vlastitom investicijom pojavila na tržištu. Prije nekoliko mjeseci, ovdje sam rekao kako će Krapinsko – zagorska županija biti lider zdravstvenog turizma u Hrvatskoj, a ova investicija to najbolje potvrđuje. No, svaki put kad završimo jednu investiciju, najavljujemo i nove – rekao je župan Kolar, dodajući kako će se uskoro jedna slična investicija ostvariti i u Krapinskim Toplicama.
– Postoje dvije stvari koje se ne smiju dirati, a to su zdravstvo i obrazovanje, koje u određenim standardima koji zadovoljavaju, moraju biti dostupni svima. Ali za one koji si mogu priuštiti nešto više, sobe i apartmane s četiri ili pet zvjezdica, i koje mogu zaposliti dodatne ljude, ovakve investiciju su sigurno za svaku pohvalu – rekao je župan Kolar.

Nove investicije

Ravnatelj Specijalne bolnice Davor Gredičak osvrnuo se ukratko na povijest bolnice i same investicije.
– Završili smo prvi kat, a uskoro krećemo i s radovima na drugom katu, s gradnjom wellnessa, s novom terapijom, novim restoranom i novom recepcijom i s vanjskim bazenima, ako nam to bude dopušteno, čime ćemo dobiti jednu zaokruženu cjelinu. – rekao je Gredičak.
Načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar rekao je da Specijalna bolnica može služiti na čast i ponos općini Stubičke Toplice te da je siguran da će se, s obzirom na kvalitetan menadžment, sve investicije sigurno brzo realizirati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba