Stižu dobre vijesti iz Inkopa

Započeo proces mirenja uprave i sindikata te isplata plaće za ožujak

Objavljeno: 27.07.2016. Jelena Jazbec

U Inkopu je danas započeo proces mirenja uprave poduzeća i predstavnika Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske. Radnici su poslani svojim kućama, prekinuli su prosvjed, te će do ponedjeljka koristiti godišnji odmor.
– Rečeno nam je da ćemo u ponedjeljak u sedam sati ujutro znati rasplet situacije – otkrivaju.
Od predstavnika Sindikata Save Šmitrana doznajemo kako je tijek mirenja išao dobro, te kako već od jučer radnicima na račune sjedaju plaće za ožujak.
– Iskreno se nadam da će do sutra svi radnici dobiti plaću za ožujak, i da će već od prekosutra krenuti isplata plaće za travanj. Proces mirenja nije okončan, nego se nastavlja u subotu u devet sati. Mi smo dali vremena upravi da prikupi novac za travanjsku plaću, i nadamo se da će u tome i uspjeti. Nakon toga bi se trebali riješiti i zaostaci od veljače, te plaće za svibanj i lipanj – kaže Šmitran, te naglašava kako uspjeh mirenja ovisi o tome hoće li biti isplaćena plaća za četvrti mjesec.
A radnici puni nade očekuju pozitivan rasplet i povratak na svoja radna mjesta već u ponedjeljak.
– Mi se nadamo da ćemo već od sljedećeg tjedna ponovno moći početi raditi, ali nećemo odustati. Ako nam do 15. kolovoza ne budu isplaćene sve plaće, idemo u generalni štrajk – otkrivaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba