Uspješno predstavljanje u Europi

Gradski puhački orkestar Krapina na Međunarodnom festivalu u Poljskoj

Objavljeno: 15.07.2016. Jelena Jazbec

Gradski puhački orkestar Krapina gostovao je u poljskom gradu Mszana Dolna, na 9. Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara. Uz Krapinčane, sudjelovalo je još šest orkestara iz Poljske, Slovačke i Češke, a ovo je bilo treće gostovanje i nastup krapinskog orkestra na tom festivalu. Članovi orkestra u Poljskoj su boravili tri dana.

Svečani mimohod

Na dan festivala, održan je svečani mimohod orkestara, koji su prošli ulicama grada do gradskog stadiona, gdje je održan festival. Nakon postrojavanja, svi orkestri zajednički su odsvirali jednu kompoziciju pod ravnanjem dirigenta orkestra domaćina, Pjotra Rataja, a potom je započeo program festivala. Gradski puhački orkestar izveo je repertoar s kojim je na nedavnoj Državnoj smotri u Novom Vinodolskom osvojio drugo mjesto.

Zagorske pjesme

Na inicijativu domaćina, u sklopu nastupa orkestra, nastupio je i mali sastav orkestra, koji je uz pjesmu cijelog orkestra izveo nekoliko zagorskih pjesama. Gostovanje Gradskog puhačkog orkestra Krapina u Poljskoj i nastup na festivalu realiziran je uz potporu Ministarstva kulture RH, kroz projekt Međunarodne kulturne suradnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba