Radnici Inkopa na rubu

U ponedjeljak blokada državne ceste?

Objavljeno: 15.07.2016. Jelena Jazbec

Radnici poznanovečkog poduzeća Inkop za danas su najavili blokiranje državne ceste kroz Poznanovec, što se, kako doznajemo, ipak odgađa zbog toga što, iako je prosvjed prijavljen policiji, potrebno je dobiti odobrenje Hrvatskih cesta.
– Moramo kontaktirati Hrvatske ceste i tražiti njihovu dozvolu, prije toga ne smijemo izaći na cestu – otkrila nam je Ivanka Dedić, jedna od radnica koja je danas bila na policiji i prijavila prosvjed. Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić ističe kako u Hrvatskim cestama zahtjev još nije zaprimljen.

Odbijaju raditi

Podsjećamo, radnici Inkopa od srijede odbijaju raditi zbog toga što im plaće nisu isplaćene još od veljače.
– Direktor Zlatko Novosel obratio nam se i rekao da bi danas do podneva trebao dobiti odgovor s Fine, vezano uz kopije za neisplaćene plaće koje smo zatražili. Nadamo se da će tako i biti – rekla je Ivanka. S direktorom Novoselom razgovarali smo u srijedu, a od jučer ne odgovara na naše pozive.

Višemjesečna agonija

Kako doznajemo, blokiranje ceste moglo bi se održati u ponedjeljak, a Ivanka ne skriva kako se radi o potezu na koji je nju i njezine kolege prisilila agonija koju proživljavaju već mjesecima.
– Želimo da nam se napokon netko obrati. Da nas napokon vide i oni koji možda ne znaju što se ovdje događa. Želimo da nam napokon netko pomogne – ističe Ivanka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba