Održana 14. “Vrtna zabava kod Luje Vranyczanyja“

Objavljeno: 11.07.2016. mladenmandic

U oroslavskom Parku Vranyczany, održana je tradicionalna 14. manifestacija “Vrtna zabava kod Luje Vranyczanyja“.
U petak je manifestacije počela izložbom fotografija “Vranyczany u Oroslavju“. Život Vranyczanyjevih prezentirali su Branko Čičko, Andrijana Tomić i Silvija Pavić.
U subotu je održana Likovna kolonija “Vlaho Bukovac“, na kojoj se okupilo 40-ak slikara. Po prvi puta ove godine, sudjelovali su studenti Likovne akademije iz Zagreba, pod vodstvom profesora Danka Friščića. Likovna kolonija dobila je ime po poznatom slikaru Vlahi Bukovcu, koji je nekad dolazio u Oroslavje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.

Pučki sajam

Vrtna zabava kod Luje Vranyczanyja, koji je živio od 1840. do 1922. godine i za svog života bio i vlasnik Karlovačke pivovare, započela je povorkom kostimiranih grofova i grofica. Krenula je od Parka obitelji Prpić do Parka Vranyczany. Posjetitelji su mogli obići i Vranyczanyjev pučki sajam, na kojem se prezentiralo 18 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, okušati se u jahanju, gađanju lukom i strijelom, vožnjom kočijom i vožnjom na drvenom vrtuljku.
Na ovogodišnjoj Vrtnoj zabavi sudjelovali su oroslavska Plemićka mladež, Udruga mladih Feniks, Divertimento – studio povijesnog plesa, Lipicanska barokna raskoš Kontea, Udruga Potkalnički plemenitaši, Jelena Lež i Miroslav Huzjak, a Vrtnu zabavu posjetila je i Renata Vranyczany Azinović, praunuka Luje Vranyczanyja.

Modna revija

Najzanimljiviji dio programa bila je točka plesa lipicanaca i frizijaca, poznatih kraljevskih pasmina konja. Članovi Udruge mladih Feniks održali su modnu reviju na kojoj su prikazani ženski, muški i dječji kostimi iz 17., 18., i 19. stoljeća, a sve je završeno plesom s vatrom i velikim vatrometom.
Manifestaciju su organizirali Grad Oroslavje, Turistička zajednica Grada i Udruga mladih Feniks, pokrovitelji su bili Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Krapinsko – zagorska županija, a sponzori Birotehnik, AquafilCRO, TPK Orometal d.d., te Autoprijevoz i građevinska mehanizacija Veverec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba