Marija Bistrica

Koncert Klape HRM “Sveti Juraj” kao uvod u bogati program proslave Dana općine, župe i Svetišta Majke Božje Bistričke

Objavljeno: 11.07.2016. Jelena Jazbec

Manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” proteklog je vikenda nastavljena 29. Susretom folklora u organizaciji domaćeg KUD-a “Lovro Ježek”. Uz domaćine, nastupili su sljedeći KUD-ovi: Klinča Sela, Golubovec iz Novog Golubovca, Tančec iz Jalševca Nartskog, Osif Kostelnik iz Vukovara, Slavko Kolar iz Palešnika, Kraluš iz Stupnika, Josip Torbar iz Krašića i Kulturno društvo Sveta Nedjelja. Nakon kulturno – umjetničkog programa, publiku je zabavljao glazbeni sastav Blue jeans.

Bistrički štrukli

Sljedećeg dana održana je manifestacija “Za svakog hodočasnika po jedan štrukl”. Prezentaciju pripreme bistričkih štruklov pripremile su članice udruge “Hrvatska žena Marija Bistrica”, uz nastup zbora umirovljenika “Bistričko zvono” i Tamburaškog orkestra KUEU “Kaj” iz Zlatar Bistrice.
U večernjim satima, uz 12. postaju na bistričkoj kalvariji, 500-tinjak ljubitelja klapske glazbe uživalo je u koncertu klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”, koja ove godine obilježava 15 godina djelovanja. Ovim koncertom započela je proslava svetkovine Majke Božje Bistričke, koja se slavi 13. srpnja, te Dana općine, Župe i Svetišta.

Procesija sa svijećama

– Danas u 20.30 sati održat će se procesija sa svijećama od crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje će u 22 sata svetu misu predvoditi mons. Zlatko Koren. Procesija sa svijećama posebno je iskustvo, i tko nije, svakako bi to trebao doživjeti. U srijedu, mise u Svetištu Majke Božje Bistričke su u 7.30, 9, 11 i 18 sati. U 19 sati, na središnjem bistričkom trgu koncert će održati naši iseljenici, Hrvatski folklorni ansambl Nova Nada iz Sjedinjenih Američkih Država. U subotu će se održati tradicionalna Bistrička noć, u sklopu koje će nastupiti Bosutski bećari i domaći Boss Band. Predstavit će se i naše udruge, Lovačko društvo “Fazan”, Ribičko društvo “Šaran”, Udruga vinogradara Marija Bistrica i Udruga “Hrvatska žena” Marija Bistrica. Lovci će posjetiteljima dijeliti gulaš, ribiči će pripremiti fiš – paprikaš, vinogradari će omogućiti degustaciju svojih vina, a žene iz Udruge “Hrvatska žena” počastit će posjetitelje svojim slasticama. Pozivamo sve da se pridruže velikom bistričkom slavlju ovog tjedna – rekao je načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba