Migracije i solidarnost

Gradu Klanjcu odobren europski projekt u vrijednosti 25 tisuća eura

Objavljeno: 11.07.2016. Jelena Jazbec

Nakon uspješno provedenog projekta “Europska tradicija za europsku budućnost”, koji je, u okviru programa “Europa za građane”, sa svojim partnerima Grad Klanjec realizirao 2014. godine, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa odlučila je iznosom od 25 tisuća eura financirati novi projekt Grada Klanjca, pod nazivom “SolidEU – About solidarity in EU”.

“Bratimljenje gradova”

Među 124 odobrena projekta unutar mjere “Bratimljenje gradova”, trodnevni program koji je za Klanjec osmislila i prijavila gradska ustanova Kulturni centar Klanjec, jedini je odobreni projekt u ovom roku koji će se realizirati u Hrvatskoj. Program će biti realiziran od 30. rujna do 2. listopada, u suradnji s partnerskim organizacijama: pobratimljenim gradom Wilamowice iz Poljske, Općinom Rajecké Teplice iz Slovačke, Hrvatsko kulturno – prosvjetnim društvom “Jelačić” Petrovaradin iz Srbije, Općinom Starše iz Slovenije te slovenskim Društvom umirovljenika Bistrica ob Sotli.

Debate i radionice

Program će se realizirati tijekom trajanja kulturno – turističke manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu”, pa će tako, uz brojne članove klanječkih udruga, u aktivnostima koje su predviđene ovim projektom, sudjelovati i građani iz mađarskog grada Heviz te Županje. Glavna tema projekta vezana je uz migracije te solidarnost unutar zemalja članica Europske unije. S obzirom na položaj Klanjca, koji se nalazi uz slovensko – hrvatsku granicu, naglasak će biti stavljen i na razmišljanja građana o postavljenoj žilet žici. Održat će se nekoliko debata i radionica, na kojima će sudjelovati i gostujući stručnjaci te ljudi s iskustvom prihvata migranata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba