U Velikom Taboru od četvrtka do nedjelje održava se Tabor film festival

Nakon sinoćnjeg koncerta Darka Rundeka, večeras beogradski Repetitor, Univerzitas te ABOP

Objavljeno: 09.07.2016. mladenmandic

Ovogodišnje 14. izdanje Tabor film festivala, koje se održava od četvrtka do nedjelje u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, donosi preko 200 kratkometražnih filmova i 16 izvođača na čak tri stagea uz bogati DJ program.

Festival je u četvrtak otvorio Kries, ethno alternativci predvođeni Mojmirom Novakovićem, a njima su se pridružili Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist.

Povratak Rundeka

Jučer je bio veliki povratak Darka Rundeka u Hrvatsko zagorje i to nakon punih 36 godina uz njegov Cargo Trio, a večer su upotpunili ska rockeri Radio Aktiv i zagrebački FOR. Večeras će osim pobjednika hrvatskog natječaja Univerzitas, biti rezervirana i za beogradsku rock grupu Repetitor te electro rock senzaciju ABOP. Finalnu nedjeljnu večer, začinit će hrvatskoj publici omiljeni Kultur Shock, jedan od najpopularnijih europskih psychodelic rock bendova, Naxatras iz Grčke te Rolin Humesi kojima će pripasti čast da zatvore Tabor film festival.
Uz Tabor Varoš i Sunset, ove će godine premijerno biti predstavljena i Taborska vatra stage na kojoj će nastupiti Domagoj Šimek iz House of Pablo kolektiva, braća Alen i Nikola Vranić te Dominik Kisić i Filip Berlengi.

Međunarodna konkurencija

Inače, glavni dio filmskog programa čini međunarodna konkurencija u kojoj će se prikazati 26 kratkometražnih filmova, dok je domaća zastupljena sa 17 uradaka koji će se boriti za nagradu „Veronikina lubanja“. Oba programa imaju nekoliko svjetskih premijera te mnoštva hrvatskih odnosno regionalnih premijernih prikazivanja. Posjetiteljima će sutra također biti omogućeno i praćenje velikog finala Europskog nogometnog prvenstva između Francuske i Portugala.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba