Načelnik J. Krizmanić:

Na mrežnim stranicama redovito objavljujemo dokumente vezane uz proračun

Objavljeno: 06.07.2016. Jelena Jazbec

Vezano uz jučerašnji tekst naslova “Najtransparentniji Radoboj i Sveti Križ Začretje, na dnu hrvatske ljestvice čak sedam zagorskih općina”, objavljen na našem portalu, u kojem smo iznijeli rezultate analize Instituta za javne financije o proračunskoj transparentnosti županija, gradova i općina, danas se demantijem očitovala Općina Gornja Stubica, koja, prema objavljenim rezultatima istraživanja, na svojim mrežnim stranicama nije imala objavljen nijedan od dokumenata koji su bili predmet analize, zajedno s još šest zagorskih općina.

Godišnje i polugodišnje izvješće

– Navedenim tekstom Općina Gornja Stubica kao i neke druge jedinice lokalne samouprave s područja naše županije dobile su status kao jedinice lokalne samouprave koje nisu objavile ni jedan službeni dokument vezan uz Proračun na svojim internetskim stranicama. Iako Općina Gornja Stubica možda nije “najtransparentnija” jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj (…) na našoj web stranici ipak se nalaze objavljeni Proračuni Općine kroz godine, pa tako i godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine Gornja Stubica za 2014. godinu, Polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine Gornja Stubica za 2015. godinu i Proračun Općine Gornja Stubica za 2016. godinu – ističe se u demantiju.

Nejasni kriteriji

– Nisu mi baš najjasniji kriteriji Instituta za financije, jer mi na svojim mrežnim stranicama sve redovito objavljujemo. Da dobijemo očitovanje Instituta i da nam se pojasni u čemu griješimo, mi bismo to rado promijenili – rekao je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba