Radovi u općini Hum na Sutli

Vodoopskrba, asfaltiranje cesta, izgradnja dječjeg igrališta i javne rasvjete

Objavljeno: 05.07.2016. Jelena Jazbec

U tijeku su brojni radovi na području općine Hum na Sutli.
Završena je izgradnja vodoopskrbne mreže za područje naselja Grletinec I., nastavljaju se radovi za naselje Vrbišnica, a iza toga slijedi potez Donji Hum – Gornji Hum – Klauže. Paralelno započinju i radovi na tzv. Visokoj zoni Lupinjak. Ukupna vrijednost radova je 2,8 milijuna kuna, od čega je 90 posto financirano novcem Europske unije, a 10 posto financira Općina Hum na Sutli.

Nogostupi i proširenje ceste

Izgrađen je nogostup za naselje Goetz – Hanžel, otprilike 150 metara, a gradi se i oko 350 metara nogostupa u Poredju, prema samostanu. Na većem dijelu navedene dionice Županijska uprava za ceste financira proširenje ceste, ugradnju cestovnih ivičnjaka i slivnike, dok cijevi za oborinsku odvodnju i nogostup financira Općina. Završeno je i asfaltiranje oko 450 metara nogostupa u Druškovcu, do područne škole.
Asfaltirane su nove dionice cesta Klauže – odvojak Turner Zvonko, Druškovec Gora – pogranična cesta – Kostel, Klenovec Humski: Županijska cesta 2095 – odvojak Krklec – Čuček. Radove su, u iznosu 30 posto, sufinancirali građani uz navedene dionice cesta.
Sanira se postojeća dionica Lastine – Grletinec, te se presvlači novim asfaltom, a sanira se i cesta nakon završene I. faze fekalne kanalizacijske mreže Donji Hum – Gornji Hum – Lastine, te Drajže. Radove izvodi poduzeće Niskogradnja Hren d.o.o. iz Donje Stubice, u okviru reklamacije.

Obitelj Pereti

Sufinanciran je i materijal za izgradnju dječjeg igrališta u Prišlinu. Obitelj Pereti darovala je teren, odnosno, parcelu, građevinske radove izvelo je poduzeće Usluge i trgovina “Lugarić”, u vlasništvu Tomislava Lugarića, a ostale radove, gradnju ograde i opremanje, izvest će obitelj Pereti uz pomoć susjeda.
U tijeku je izgradnja nove javne rasvjete na potezu Vetropack Straža – Leskov Grm, a radi se o suvremenom rješenju javne rasvjete kakvo je uobičajeno za urbane sredine, s 32 ekološki prihvatljiva i energetski učinkovita LED rasvjetna tijela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba