Tabor Film Festival

Četiri dana nezaboravnog provoda uz preko 200 filmova i 16 izvođača na tri pozornice

Objavljeno: 05.07.2016. Jelena Jazbec

U četvrtak počinje 14. izdanje Tabor Film Festivala, u sklopu kojeg će u desinićkom dvorcu Veliki Tabor do nedjelje biti prikazano preko 200 kratkometražnih filmova, a nastupit će 16 izvođača na tri pozornice, uz bogati DJ program. Cijena festivalske ulaznice je 125 kuna za sva četiri dana, a ona uključuje filmski i glazbeni program te kamp koji će se nalaziti u neposrednoj blizini Velikog Tabora. Cijena dnevne ulaznice je 60 kuna, a njihov je broj ograničen zbog kapaciteta atrija dvorca.

Darko Rundek i Cargo Trio

Festival u četvrtak otvara Kries, ethno alternativni bend predvođen karizmatičnim Mojmirom Novakovićem, a njima će se pridružiti Pridjevi, Breakdown i pobjednici natječaja za slovenske bendove Attic Mist.  U petak će se dogoditi veliki povratak Darka Rundeka u Hrvatsko zagorje nakon punih 36 godina, uz njegov Cargo Trio, dok će večer upotpuniti ska rockeri  Radio Aktiv i zagrebački FOR. Subota će, osim za pobjednike hrvatskog natječaja Univerzitas, biti rezervirana za beogradsku rock eksploziju Repetitor te electro rock senzaciju ABOP. Finalnu večer  začinit će hrvatskoj publici omiljeni Kultur Shock, jedan od najpopularnijih europskih psychodelic rock bendova Naxatras iz Grčke te Rolin Humesi, kojima će pripasti čast da zatvore TFF. Uz Tabor Varoš i Sunset stage, koji pruža predivan pogled na Zagorje uz zalazak sunca, ove će godine premijerno biti predstavljen Taborska vatra stage, na kojem će nastupiti Domagoj Šimek iz House of Pablo kolektiva, braća Alen i Nikola Vranić te Dominik Kisić i Filip Berlengi iz Jebotona.

Svjetske premijere

Glavni dio filmskog programa čini međunarodna konkurencija u kojoj će se prikazati 26 kratkometražnih filmova, dok je domaća zastupljena sa 17 uradaka. Oba programa imaju nekoliko svjetskih premijera te mnoštvo hrvatskih, odnosno regionalnih premijernih prikazivanja.
Ovogodišnji partner Tabor Film Festivala je humanitarna organizacija “Are You Syrious?”, koja će postaviti šatore u kampu, koji će se moći koristiti za preporučenu donaciju od 60 do 80 kuna po danu. Sav prihod od donacija bit će iskorišten za pomoć tražiteljima azila na području Republike Hrvatske.
AYS organizira i dnevni vrtić za djecu kako bi se roditelji mogli opustiti tijekom festivala, te punjenje mobitela za sve koji kampiraju. Posjetitelji će moći uživati i u gledanju druge polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Francuske i Njemačke, kao i velikog finala u nedjelju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba