Ministrica Bernardica Juretić:

Zadovoljna sam dobrom suradnjom Centra za socijalnu skrb te lokalnih i regionalnih uprava i samouprava

Objavljeno: 04.07.2016. Jelena Jazbec

 

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić danas je u posjetu Hrvatskom zagorju. U prostorijama Grada Krapine susrela se s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, a potom je posjetila i prostorije Županije, gdje su je dočekali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek.
Govorila je o razlozima svog posjeta.
– Zadovoljstvo mi je doći u Krapinu, u kojoj sam prvi puta u svojstvu ministrice, na poziv gradonačelnika i župana. Cilj mi je od početka upoznati se s ustanovama koje djeluju na terenu i problemima na terenu. Ovdje, koliko vidim, suradnja je dobra, i Centra za socijalnu skrb i lokalnih uprava te regionalnih samouprava. Ja se nadam i dalje dobroj suradnji – rekla je ministrica Juretić.

Situacija na terenu

Župan Kolar istaknuo je kako je najbolje iz prve ruke provjeriti kakva je situacija na terenu, stoga mu je iznimno drago što je ministrica Juretić posjetila upravo Krapinsko – zagorsku županiju.
– Mi smo ministricu upoznali s onim što je u nadležnosti Krapinsko – zagorske županije, a što je vezano za socijalnu skrb, s projektima koji su u tijeku, s projektima koji će ići u natječaj, s problemima vezanima uz Europski socijalni fond, te smo istaknuli dobru suradnju Županije i Ureda za socijalnu skrb – otkrio je Kolar.
Ministrica je potom obišla novi prostor Gradskog društva Crvenog križa Krapina, a ujedno i sjedište Županijskog društva Crvenog križa, gdje ju je dočekao ravnatelj Davor Šimunović. Razgovarala je s umirovljenicama koje ondje sudjeluju na kreativnim radionicama, a pohvalila je i izgled novouređenog prostora.

GDCK Krapina

– Gradsko društvo Krapina slavi ove godine 131 godinu rada i postojanja. Jedan smo od boljih Crvenih križeva u Republici Hrvatskoj, stoga je Grad Krapina odlučio da pokaže ministrici nešto najbolje što ima. Mi provodimo socijalne programe koji su u nadležnosti Ministarstva socijalne politike i mladih, a to su pomoć u kući, dnevni boravak, i do prije mjesec dana smo financirali preko ministarstva dječje obroke u osnovnim školama. Ministrica je vrlo zadovoljna našim radom, ne samo tim trima segmentima, nego i drugim programima koje provodimo, poput socijalne samoposluge – rekao je Šimunović.  U nastavku dana, ministrica će posjetiti Centar za socijalnu skrb Krapina i Odgojni dom u Bedekovčini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba