Antun Vujić u Krapini

Enciklopedija Hrvatskog zagorja trebala bi biti završena do konca ožujka iduće godine

Objavljeno: 04.07.2016. mladenmandic

 

U Uredu krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara u Krapini, danas je održan sastanak o izradi enciklopedije Hrvatskog zagorja. Na sastanku su bili glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, Antun Vujić, idejni pokretač enciklopedije Hrvatskog zagorja Božidar Brezinščak Bagola te Mladen Klemenčić, zaposlenik u Leksikografskom zavodu.

Zagorje to zaslužuje

Nakon sastanka održana je i konferencija za novinare. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je kako regija Hrvatsko zagorje po svojoj povijesti i kulturi i koje je dalo veliki broj poznatih ljudi u umjetnosti, književnosti, sportu i mnogim drugim djelatnostima, svakako zaslužuju jednu takvu enciklopediju koja će promovirati cijelu regiju Hrvatskog zagorja. Enciklopedija kojoj se, rekao je župan, izuzetno veseli, trebala bi biti završena do konca ožujka ili početka travnja iduće godine.
Ravnatelj Leksikografskog zavoda Antun Vujić, rekao je kako na cijelom projektu radi veliki broj osoba, njih više od stotinu, te da je zastupljeno oko dvije tisuće ključnih pojmova koji su vezani za područje Hrvatskog zagorja. Dosad je, nadovezao se Vujić, već obavljeno oko 70 posto posla i radi se po svim pravilima struke.

Dva milijuna kuna

Božidar Brezinščak Bagola i Mladen Klemenčić rekli su kako se radi o projektu vrijednom oko dva milijuna kuna i kako će enciklopedija u konačnici imati između 600 i 700 stranica. Izrada enciklopedije je započela 2014. godine, a osim kompletnog područja Krapinsko – zagorske županije, u enciklopediji će biti zastupljeno i devet gradova i općina s područja Varaždinske te devet s područja Zagrebačke županije. Enciklopediju zasad financiraju Krapinsko – zagorska županije i Leksikografski zavod, no u financiranje bi se trebale uključiti i jedinice lokalne samouprave iz sviju susjednih županija koje će biti zastupljene u enciklopediji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba