Zabočanka Miss fotogeničnosti

“Dobivam manekenske angažmane, ali još čekam sponzorske ugovore za nastavak skijaške karijere”

Objavljeno: 02.07.2016. Jelena Jazbec

 

Nakon što je javnosti postala poznata već prošle godine, kada je osvojila titulu prve pratilje Miss sporta, 23-godišnja Edita Marenić iz Zaboka ponovno je ostvarila izniman uspjeh – na natjecanju ljepote Miss Supranational, ponijela je titulu Miss fotogeničnosti.
Miss Supranational licenca je koja je s radom počela prije sedam godina, a izborom se promiče ženska ljepota i elegancija. Danas je Miss Supranational jedan od tri najjača svjetska izbora ljepote. Svjetski izbor održat će se 2. prosinca u poljskom gradu Krynica – Zdroj. Zahvaljujući vlasnicama licence Sanji Bjedov Popović i Tamari Roglić, koje imaju dugogodišnje iskustvo u organizaciji izbora takve vrste, ove godine se izbor po prvi puta održao i u Hrvatskoj.

– S obzirom na to da sam već prije sudjelovala na izborima ljepote te sa svakog imam pozitivno iskustvo, odlučila sam se prijaviti i na ovaj izbor – otkrila nam je Edita, opisujući svoj put do finala.

Sedam izlazaka

– Od ožujka do svibnja održani su castinzi i regionalnih izbori. Na izboru za Miss Supranational Zagreba, održanom u prostoru koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, osvojila sam lentu druge pratilje Miss Supranational Zagreba i ujedno se kvalificirala za finale izbora Miss Supranational Hrvatske, koji je održan na Pagu u hotelu “Luna Island”. Na finalnom izboru je sudjelovalo nas 15 finalistica, a pripreme su trajale 10 dana. Prva tri dana provele smo u Zagrebu, Varaždinu i Križevcima, gdje smo u sponzorskim buticima odabrale odjevne predmete koje ćemo nositi na izboru. U sedam dana na Pagu smo obavile probe i fotografiranja, obilazak sponzora, a bilo je vremena i za kupanje. Posjetile smo Lunjske maslinike, bile smo gošće gradonačelnika Novalje, zahvaljujući kojem smo se vozile hidroavionom, brodom smo bile na Rabu itd. Dan nakon izbora imale smo dodatna fotografiranja s osvojenim tijarama i lentama. Bilo je zaista lijepo – ističe Edita.
U finalu Miss Supranational Hrvatske natjecateljice su imale čak sedam izlazaka u dnevnoj odjeći, kupaćim kostimima, večernjim haljinama i vjenčanicama. U stručnom ocjenjivačkom sudu bilo je preko 30 osoba. Pri kraju izbora izabrano je 10 superfinalistica, među kojima je bila i Edita. Iako kaže kako nije očekivala titulu Miss fotogeničnosti, priželjkivala je kući ponijeti barem jednu lentu, što se i ostvarilo.
Na pitanje kako održava vitku liniju, kaže da joj u tome mnogo pomaže njezin sportski način života. Edita je, naime, skijašica.
– Za vitku liniju najvažnije je vježbanje i zdrava prehrana. Kao aktivna sportašica treniram i zdravo se hranim. To mi je postao način života, a onda to utječe i na liniju – otkriva.
Teško joj je odlučiti koje joj je natjecanje draže, ono za Miss sporta, ili ono za Miss Supranational. I jedno i drugo prema njezinom mišljenju i iskustvu imaju svojih prednosti, a mladim ljepoticama otvaraju mnoga vrata.

Eksplozija dobrih rezultata

– Na izboru Miss sporta mogu sudjelovati samo sportašice te zahvaljujući tom izboru mi sportašice, osim ljepote, imamo priliku prezentirati i popularizirati svoj sport. Miss Supranational, u odnosu na Miss sporta, ima svjetski izbor, na koji putuje pobjednica izbora u svakoj državi. Miss Supranational jedan je od najraskošnijih i najglamuroznijih izbora ljepote. Prenosi ga preko stotinu televizijskih kuća. Sudjelovanje na izborima ljepote donijelo mi je manekenske i modeling angažmane, ali još uvijek čekam sponzorske ugovore potrebne za moju skijašku karijeru.
Na pitanje kako napreduje njezina skijaška karijera, Edita odgovora kako se ona razvija u skladu s mogućnostima odlazaka na snježne treninge, zbog njihovih visokih troškova. Ove sezone su je omele i dvije ozljede, koje nisu bile teške, ali su se dogodile u najgore vrijeme. Prva se dogodila na početku natjecateljskog perioda, a druga u sredini natjecateljskog perioda, odmah nakon zalječenja prve povrede.
– Ipak sam zadovoljna da sam tijekom treninga bila zdrava i napredovala te očekujem da se u sljedećoj skijaškoj sezoni dogodi eksplozija dobrih rezultata – ističe.

No, Edita nije samo sportašica i manekenka, već se može pohvaliti i činjenicom da je nedavno završila studij sportskog menadžmenta u Čakovcu. Kako kaže, sada joj ostaje mnogo više vremena za skijanje i manekenstvo, a želja i planova je mnogo. Jedino se nada da će joj se poklopiti mogućnosti treniranja i zdravlje. Slobodno vrijeme najviše voli provoditi s obitelji, prijateljima i dečkom.
– Volim putovati, ići na koncerte i festivale te pogledati koji dobar film – ističe Edita.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba