Laburist Tomislav Končevski

“Neshvatljivo je da narod plače zbog ispadanja s Eura, a nitko nije plakao kada se prodao Končar”

Objavljeno: 30.06.2016. Alen Brodar

 

Hrvatski sabor raspušta se 15. srpnja, a novi parlamentarni izbori očekuju se 4. rujna. Hrvatski birači u manje od godinu dana ponovno će izaći na birališta, a već se sada razmišlja o potencijalnim partnerima. Predsjedništvo HSS-a osnovalo je tim za pregovore s mogućim partnerima.

Više o tome u Studiju 4 HRT-a govorili su predsjednik HSS-a Krešo Beljak i predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski.

Neće s povjesničarima

– Poštenije je unaprijed odabrati partnera, ali skloniji smo tome da na izbore idemo sami. U HSS-u nećemo razgovarati s ekstremistima i povjesničarima i onima koji žive u pošlosti, s radikalnim lijevicama i desnicama. HSS je spreman preuzeti odgovornost za hrvatsko selo i hrvatsku obitelj. Postoji, dakako i vjerojatnost da dogovorimo predizbornu suradnju – rekao je Beljak za HRT.

Končevski pak smatra da je ovo sada, misleći prvenstveno na Most, bila čista prevara Hrvata. Dodaje kako su skloniji lijevoj opciji, kao što su uvijek i bili.

Bitniji spektakl

– Dakako da smo skloniji opcijama koje se zalažu za vrijednosti kao i laburisti. No, mene smeta nešto drugo. Vidite po reakcijama naroda – posljednjih su dana ljudi plakali zbog nogometne lopte, a nitko nije plakao kad se prodao Končar i kad su radnici u TIBO-u dobili otkaz. To me baš žalosti. Znači, nama je bitniji nekakav spektakl, nego briga za narod i za radna mjesta. Želio bih da narod konačno shvati da su radničke vrijednosti one od kojih živimo, a ne da brinemo za stvari koje su ipak samo zabava. Vjerujem da su nogometaši dali sve od sebe i poštujem to, međutim, ako će narod već pustiti suzu zbog nečega, onda bi to svakako prije trebalo biti zbog prodaje Končara, nego zbog primljenog gola – objasnio je Končevski.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba