Aktualni kumrovečki načelnik

“Ne želim više glumiti sitnog kokošara koji će moliti za milost po pragovima državnih institucija”

Objavljeno: 17.06.2016. mladenmandic

Kumrovečki općinski načelnik, nezavisni Dragutin Ulama, kojeg je na izborima podržao SDP, HNS i HSS, nakon dva četverogodišnja mandata, iduće godine više se ne želi kandidirati za novog općinskog načelnika i to ponajprije iz političkih, ali i iz osobnih interesa.

– Već na prošlim izborima za načelnika bio sam pomalo razočaran što sam bio jedini kandidat za načelnika i što nisam imao protukandidata iz suprotnog tabora, da se uvjerim kako zaista kotiram u Kumrovcu. Sada, nakon što sam sedam godina načelnik, uvjerio sam se da se ništa u Kumrovcu, u kojem je 90 posto javnih objekata i površina u državnom vlasništvu, ne može napraviti bez političke vertikale na državnoj razini, a tu nikakve podrške nemamo. Nažalost, kad je i SDP bio na vlasti nije napravljeno apsolutno ništa što se tiče prodaje i stavljanja u funkciju naša tri najveća državna objekta – Spomen doma boraca i omladine, Partijske škole i Sportsko – rekreacijskog centra Kumrovec – rekao nam je kumrovečki načelnik Ulama.

“Ubijam se, ali uvijek nailazim na zid”

– Izgleda da nam je suđeno da državna imovina i dalje treba propadati. Ubijam se da predstavim projekte koje bismo željeli realizirati u Kumrovcu, ali uvijek u Zagrebu nailazimo na “zid” i ništa se od svega što smo zamislili, ne može realizirati, jer uvijek projekti dolaze na stol nekih sitnih činovnika koji ne mogu ni shvatiti o kakvim se vitalnim projektima za naš kraj radi. Imam osjećaj da se svi mi zagorski načelnici i gradonačelnici, barem ja, nalazimo u ulozi sitnih kokošara koji moraju obijati pragove državnih institucija i moliti za svaku kunu koja će nam se njihovom milošću udijeliti. Nekad smo sa svojim projektima išli u ministarstva i dobivali milijune kune, a danas za puno kvalitetnije projekte dobivamo tek mrvice – po 200 do 300 tisuća kuna – rekao nam je kumrovečki načelnik Ulama.
Na kraju je dodao kako sa svojim sedmogodišnjim načelničkim iskustvom, podrže li ga koalicijski partneri u Kumrovcu, i nadalje može nositi listu za Općinsko vijeće i biti predsjednik Vijeća, no u izvršnoj vlasti više ne želi sudjelovati jer smatra kako je došlo vrijeme za mlađe ljude koji će možda imati više energije za bolje „kumrovečko sutra“ Ubuduće se namjerava više posvetiti privatnom poslu i obitelji.

Odlazim bez dugova, repova i mrlji

– Na kraju mandata, ostavljam Kumrovcu pripremljenih projekata za financiranje iz fondova Europske unije u iznosu od 15 milijuna kuna i po tome smo u Hrvatskoj na petom mjestu u odnosu na ukupni broj stanovnika općine. Otići ću s načelničkog mjesta bez dugova, repova, mrlji i potpuno čiste savjesti – rekao nam je na kraju kumrovečki načelnik Ulama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba