OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina

Učenici Ivana, Barbara i Luka posjetili članove Udruge osoba s intelektualnim, s njima zasvirali i oduševili ih

Objavljeno: 17.06.2016. Alen Brodar

Učenici krapinske OŠ Ljudevita Gaja, Ivana, Barbara i Luka posjetili su Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama, u sklopu projekta Erasmus +, “Dobre vibracije”. To je bio njihov drugi posjet Udruzi, a treće zajedničko druženje. Prilikom prvog posjeta pozvali su štićenike Udruge da im se pridruže na radionici “Isti, a različiti”, na kojoj su zajedno svirali na bubnjevima, a pridružili su im se i njihovi partneri u projektu, mladi iz Španjolske.

Drugi cilj

No, ovaj je posjet imao sasvim drugi cilj.
Naime, mladi, sudionici projekta donijeli su štićenicima na poklon više bubnjeva, šuškalica i zvečki te ksilofon od PVC cijevi, koje su izradili od recikliranih materijala. Iste su sami i ukrasili , te ih odlučili i pokloniti štićenicima koji su pokazali veliki interes za glazbu i bubnjeve.
Zajedno su zapjevali i zasvirali, a s voditeljima udruge i koordinatoricom projekta Aleksandrom Podsečki, dogovorena je buduća suradnja mladih naše škole i štićenika Udruge.
Potaknuti druženjem i zajedništvom, dobrim vibracijama koje su osjetili tijekom projekta, mladi,sudionici projekta, žele nastaviti aktivno djelovati u svojoj lokalnoj zajednici.

Volonterski klub

– Osvještavajući kroz projekt probleme u društvu, osobito osoba s intelektualnim teškoćama želimo dati svoj udio u rješavanju tih problema kroz suradnju s drugima, osobito s ranjivim društvenim skupinama – objasnila je Aleksandra Podsečki.
Tako će se od sljedeće školske godine osnovati školski volonterski klub, a druženje sa štićenicima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama biti će važan segment njihovog rada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba