Velika zabočka galerija

Za obnovu Vodotornja dosad prodano 12 slika i prikupljeno 12 tisuća kuna

Objavljeno: 15.06.2016. mladenmandic

U Velikoj galeriji grada Zaboka sinoć je održana aukcija slika pod nazivom “Slike za vodotoranj”. Na aukciji i prodajnoj izložbi prodano je 12 slika te je zasad prikupljeno 12 tisuća kuna, a prihod će biti doniran za obnovu vodotornja u Vukovaru. Kako je najavila zamjenica krapinskog – zagorskog župana Jasna Petek, njegovu obnovu poduprijet će i Županija.

Simbol hrabrosti

– Vodotoranj u Vukovaru, simbol je hrabrosti, upornosti i zajedništva, koji se uz bok s hrvatskim braniteljima nije dao srušiti tijekom tromjesečne velikosrpske opsade Vukovara. Pogađale su ga tisuće projektila, ali s njegovog vrha je i dalje prkosno vijorila hrvatska trobojnica. Obnovu Vodotornja u gradu heroju, Županija će dodatno poduprijeti s 50 tisuća kuna – rekla je zamjenica Petek.
Za obnovu Vodotornja potrebno je prikupiti oko 20 milijuna kuna. U arhitektonski izgled objekta neće se previše zadirati, ali će omogućiti da Vodotoranj bude dostupan svim posjetiteljima. Za sve donatore, grad Vukovar će trajno obilježiti imena na vidnom mjestu Vodotornja.

Otvorena do petka

Na aukciji su bili ponuđeni radovi Vlatke Bauer, Maje Vukina Bogović, Petra Parca Dalmate i iz fundusa Zagorske lige protiv raka. U prigodnom programu nastupili su učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Izložba će ostati otvorena do petka, 17. lipnja, a svi zainteresirani do tada mogu kupiti i preostale slike. Organizatori aukcije i prodajne izložbe su Krapinsko – zagorska županija, Zagorska liga protiv raka, Pučko otvoreno učilište Zabok te Radio Kaj. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba