Održan prijem

Županija s ukupno 58 tisuća kuna darivala najuspješnije zagorske učenike

Objavljeno: 13.06.2016. mladenmandic

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, održan je prijem za učenike i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima osvojili neko od prva tri mjesta. Učenici iz Zagorja ostvarili su izuzetno vrijedne rezultate, osvojivši ukupno 20 prvih, devet drugih i 12 trećih mjesta.

Ulaganje u izvrsnost

Na državna natjecanja, prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje te Agencije za strukovno obrazovanje, iz Krapinsko – zagorske županije bila su pozvana 72 učenika srednjih škola i 128 učenika osnovnih škola. Na državnim i međudržavnim natjecanjima van propozicija Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje, nastupila su još 24 učenika s devet mentora, koji su osvojili ukupno devet prvih, četiri druga i pet trećih mjesta. Učenicima i njihovima mentorima uručeni su prigodni pokloni te novčane nagrade u ukupnom iznosu od 58 tisuća kuna.
Zagorski župan Željko Kolar naglasio je kako je ovo izuzetno važan događaj za Županiju.
– Ovim prijemom želimo pokazati da nam je stalo do obrazovanja te da ukažemo na činjenicu da je potrebno ulagati u izvrsnost. Okupili smo se ovdje i da vam kažemo jedno veliko hvala – učenicima koji su marljivo radili i mentorima koji su se dodatno angažirali oko njih i pomogli im da ostvare svoje potencijale – rekao je Kolar koji se na kraju svojeg govora osvrnuo i na pitanje kurikularne reforme, rekavši kako struci treba pustiti da odradi svoj posao.

Kulturno – umjetnički pogram

Nagrade su, osim Kolara, uručili i predsjednica zagorske Skupštine Vlasta Hubicki, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek. U kulturno – umjetničkom programu nastupili su učenik Srednje glazbene škole iz Zaboka Stjepan Horvat na harmonici te Barbara Milički, učenica Srednje škole iz Zlatara, koja je izvela recitaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba