Promicanje istine o ratu

U 17 škola, na predavanjima bilo 950 učenika

Objavljeno: 08.06.2016. mladenmandic

Predavanjem o Domovinskom ratu učenicima osmog razreda Osnovne škole Franje Horvata Kiša iz Lobora, završen je prvi dio projekta “Promicanje istine o Domovinskom ratu”, kojeg, u suradnji s osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije, provodi Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”, od 2013. godine.

Samostalno učenje

Projekt se provodi s ciljem poticanja učenika na samostalno učenje i promišljanje o razdoblju novije hrvatske povijesti, poglavito o Domovinskom ratu jer je, kažu u Udruzi, tom dijelu hrvatske povijesti posvećeno vrlo malo prostora u gradivu povijesti u osnovnim i srednjim školama. U prošloj školskoj godini, proveli su 24 predavanja u 17 škola, u šest srednjih i devet osnovnih, kroz 34 školska sata. U predavanjima je ukupno sudjelovalo 950 učenika u dobi od 14 do 19 godina.

Likovno – literarni natječaj

Projekt nastavljaju na jesen, kada će provoditi drugi dio projekta pod nazivom “Likovno – literarni natječaj na temu Domovinskog rata”. Ovaj natječaj provodi se od 2014. godine, u partnerstvu s Udrugom branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” iz Gornje Stubice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba