Započeli radovi na pročelju crkve sv. Jelene Križarice

Objavljeno: 02.06.2016. Jelena Jazbec

Nakon proslave blagdana sv. Jelene Križarice, započeli su radovi na pročelju zabočke župne crkve, kako bi se pristupilo temeljitoj obnovi prvog dijela fasade. Radovi su vrijedni više od 100 tisuća kuna, a financirani su donacijama Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka, te, najvećim dijelom, donacijama župljana. Izvodi ih poduzeće Trans grad Lež iz Huma Zabočkog.

Novi izgled

Povodom 350. obljetnice postojanja, od 2008. godine do danas, zabočka župna crkva sv. Jelene Križarice poprimila je novi izgled, pa je tako uređeno krovište crkve koje je prekriveno bakrom, obnovljena je fasada, postavljena su nova ulazna vrata i nova rasvjetna tijela ispod postaja križnoga puta, uvedeno je centralno grijanje, postavljena su dva nova aparata za suzbijanje vlage, kao i tridesetak novih klupa od masivnog hrasta.

Obnova fasade cijele crkve

U svetištu je postavljen novi oltar, a uz njega i ambon te nova krstionica, kao i novo stepenište od kora do vrha tornja. U potpunosti je uređena i sakristija te je postavljen križni put u crkvenom dvorištu. Međutim, vlaga je učinila svoje, a velika je želja župljana da prikupe novac za obnovu fasade ne samo pročelja, nego cijele crkve.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba