NAJAVA U ZAGREBU

Svi putevi ovog vikenda vode u Zagorje – “Wellcone” u Krapini i Štruklijada u Krapinskim Toplicama najbolja su pozivnica

Objavljeno: 10.05.2016. Alen Brodar

– Well kao dobro i kao wellness, cone kao connection i continent, objasnio je Goran Kunštek, direktor Zagorje Internationala, otkud ime prvog Regionalnog sajma kontinentalnog turizma “Wellcone”, koji se ovog vikenda, od 13. do 15. svibnja, održava u Krapini. Učinio je to u društvu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i voditeljice Ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenije Tomić na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a podršku su došli pružiti i pomoćnica ministra turizma Martina Jantol, saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić te predsjednik Županijske udruge uzgajivača konja Krapina, Mirko Majsec.

Posjet stranih novinara

– Ideja samog sajma je promocija destinacije Sjeverozapadne Hrvatske. Uz 60-ak izlagača, s naglaskom na Krapinsko – zagorsku županiju, ovog vikenda u Krapini posjetitelje očekuje i bogat zabavni program. Uz KUD-ove, tamburaše, razne panel rasprave i diskusije, pozivamo sve da dođu s obiteljima, ujedno ostvare razne popuste, pogodnosti, osvoje možda i poneku nagradu i da odmah okuse čari samog kontinenta, rekao je Kunštek te dodao da se kontinentalni turizam neće prezentirati samo domaćim i stranim turistima, već i stranim medijima, pa je tako za više od 30 novinara organizirano studijsko putovanje – u dva dana će obići neke od glavnih znamenitosti Sjeverozapadne Hrvatske i ujedno se dobro provesti te tu sliku prenijeti u susjedne zemlje, koje su i ciljana turistička tržišta – poput Slovenije, Mađarske, Austrije i Njemačke.

– Sam Sajam, osim uz unutrašnji dio ima i vanjski, zabavni, za što se pobrinula Sementa Rajhard sa svojim zabavnim parkom Adria. Bit će tu i srednjovjekovno ugostiteljstvo, a posebna atrakcija na samom otvorenju bit će povorka zaprega i jahača u organizaciji Županijske udruge uzgajivača konja Krapina i gospodina Mirka Majseca. Nije svrha sajma da ga se samo posjeti i otiđe kući s hrpom promotivnih letaka, već da se dožive i grad Krapina i Krapinsko – zagorska županija, čemu će svakako doprinijeti Štruklijada koja se u subotu održava u Krapinskim Toplicama. Stoga vas pozivamo da dođete u srce Zagorja i posjetite Krapinu – grad kulture, povijesti, Ljudevita Gaja, Kajkavskih popevki, a sada i regionalnog turizma – pozvao je Kunštek, dodajući da je otvorenje Sajma u petak u 11 sati, u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina.

Pritom je gradonačelniku Bandiću uručio i prigodan poklon, ujedno i pozivnicu – karikaturu s logom sajma “Wellcone”, na kojoj je gradonačelnik Zagreba u kočiji.

“Wellcone” se inače odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, uz supokroviteljstvo Ministarstva poduzetništva i obrta, uz partnere, Krapinsko – zagorsku županiju, Turističku zajednicu KZŽ, Grad Krapinu i krapinsku Turističku zajednicu, Zagorsku razvojnu agenciju, Presečki grupu, Fil Art te uz akademske partnere Veleučilište Vern i Veleučilište “Baltazar” iz Zaprešića. Glavni organizator su prve zagorske digitalne novine Zagorje International, uz suorganizatora “VinOliva” iz Mađarske te medijskog partnera, Radio Kaj.

Voditeljica ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić najavila je Štruklijadu koja se u subotu održava u Krapinskim Toplicama, no prije toga se osvrnula da je Krapina za domaćina prvog Regionalnog sajma kontinentalnog turizma izabrana upravo zato jer je, osim Grada Zagreba, Krapinsko – zagorska županija lider kontinentalnog turizma Hrvatske, istaknuvši i brojke za prva četiri mjeseca ove godine – porast u dolascima od 48 posto, a u noćenjima 44 posto.

– Manifestacije kao što su Štruklijada, Babičini kolači i “100 posto zagorsko” su urodile plodom, Zagorje je prepoznato kao jedinstvena destinacija. Bilježimo porast stranih gostiju za 70 posto i 55 posto više u ostvarenim noćenjima, posjet toplicama veći je 19 posto i Muzejima Hrvatskog zagorja 20 posto. Svi putevi stoga ovog vikenda vode u Zagorje – prvo Wellcone, a onda i osma po redu Štruklijada, u subotu s početkom u 15 sati, unutar prostora vodenog parka Aquae Vivae. Predviđen je i gastro show učenika srednjih škola iz Zaboka i Pregrade, a svoju će ponudu prezentirati i brojni OPG-ovi, moći će se kušati probrana i nagrađivana zagorska vina, dok je nakon proglašenja pobjednika predviđen i zabavni program, za što će se pobrinuti krapinski bend Trnje live acoustic – zaključila je Ksenija Tomić.

Vrijeme za iskorake

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da Županija već dulje vrijeme radi na brendiranju kao “Bajke na dlanu”.
– A sada je vrijeme za veće iskorake. Zato mi je drago što je s nama pomoćnica ministra turizma Martina Jantol, koja je radila na Masterplanu turizma KZŽ do 2025. godine, gdje smo predvidjeli porast dolazaka gostiju za pet do sedam puta. To bez velikih manifestacija i investicija nije moguće. Najviše gostiju imamo iz Zagreba i svaku manifestaciju stoga imamo običaj prezentirati u Zagrebu i pozvati Zagrepčanke i Zagrepčane da nam se pridruže, uz punu podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Bandića. Stoga vas pozivamo na prvi Regionalni sajam kontinentalnog turizma, a potom i na Štruklijadu u Krapinske Toplice i najbolje štrukle na svijetu, naše zagorske štrukle, zaključio je Kolar.
– Hvala županu Kolaru na prekrasnoj inicijativi. Sretan sam što obilježavamo već osmu Štruklijadu. I ja mislim da su zagorski štrukli najbolji na svijetu i treba ih popularizirati što više. Drago mi je što ćemo se vidjeti u petak u Krapini i u subotu u Krapinskim Toplicama. Neka Zagorci što više pohode Zagreb, a Zagrepčani Zagorje. Živio nam naš kaj – zaključio je Bandić, nakon čega je u društvu župana Kolara, saborskog zastupnika Žarka Tušeka, pomoćnice ministra turizma Martine Jantol, načelnika Krapinskih Toplica Ernesta Svažića i glumice i pjevačice Semente Rajhard Zagrepčanima podijelio zagorske štrukle.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba