USPJELI SE IZBORITI

Prihvaćeni prijedlozi – Pregrada dobiva tim T1 hitne medicinske službe

Objavljeno: 10.05.2016. mladenmandic

– Sad je i službeno! Imamo tim T1 hitne u Pregradi – pohvalio se na svojem facebook profilu pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koji se zahvalio svima koji su se na bilo koji način aktivirali po tom pitanju.
– Pokazali smo da oko ovakvih važnih tema znamo biti složni, bez obzira na političke razlike koje postoje među nama. Ponosan na Pregradu – napisao je.
Otkrio nam je kako je sve saznao putem internetske stranice e – Savjetovanja, na kojoj su objavljena izvješća o provedenom javnom savjetovanju, a u kojima za Krapinsko – zagorsku županiju i Grad Pregradu stoji sljedeće: “Prihvaćene su sve sugestije i u dogovoru sa županijom u Mreži hitne medicine za Krapinsko-zagorsku županiju bit će predviđeni organizacijski oblici hitne medicinske službe”.

Organizirana dva prosvjeda

Podsjećamo, proteklih nekoliko tjedana na toj su stranici nezadovoljni građani objavljivali vlastite prijedloge i komentare vezane uz novi Nacrt mreže hitne medicine, prema kojemu je tim T1 trebao biti ustrojen u Klanjcu, a Pregrada je trebala izgubiti i dežurstvo. Građani Pregrade i žitelji općina Hum na Sutli i Desinić na taj su prijedlog burno reagirali, a organizirana su i dva prosvjeda.
Zagorski župan Željko Kolar, u vezi problema Hitne medicinske pomoći, za razliku od pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja, u svojim je izjavama ipak bio nešto oprezniji i suzdržaniji.
– Krapinsko – zagorska županija je od Ministarstva zdravlja zatražila da se umjesto dežurstava u Klanjcu, Pregradi, Mariji Bistrici i Konjščini, formiraju dva tima T1 Hitne medicinske pomoći, a treći tim financirala bi sama Krapinsko – zagorska županija, ovisno o tome gdje će Ministarstvo postaviti prva dva tima T1. S obzirom na posljednje razgovore koje smo vodili s Ministarstvom zdravlja i Hitne medicinske službe, vjerujem da ćemo naći zajedničko rješenje s kojim ćemo svi biti zadovoljni. U razgovorima s ministrom zdravlja, osim mene koji sam tri puta razgovarao s ministrom, posebno je kod ministra, koliko znam, lobirao i HDZ-ov zagorski saborski zastupnik Žarko Tušek, koji se također založio da se podrži ovaj naš prijedlog – rekao je župan Kolar dodavši kako zahvaljuje svim stanovnicima Zagorja koji su na bilo koji način podržali da se i dalje osigura dosadašnji sustav Hitne medicinske pomoći, ali i zagorskim načelnicima i gradonačelnicima koji su ga podržali

“Ista medicinska zaštita za sve”

Na kraju je dodao kako je Krapinsko – zagorska županija spremna izdvojiti tri milijuna kuna iz Županijskog proračuna kako bi svi stanovnici Krapinsko – zagorske županije imali istu, visoko kvalitetnu hitnu medicinsku službu, a budući da taj novac sada iz državnog proračuna još uvijek nije osiguran, Županija će u tom slučaju donijeti i rebalans proračuna od tri milijuna kuna da se taj novac osigura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba