U OB Zabok održan simpozij o promicanju dojenja

“Sve aktivnosti vode tome da rodilište u Zaboku postane prijatelj majki, a Krapinsko-zagorska županija prijatelj djece”

Objavljeno: 14.04.2016. Jelena Jazbec

Znanstveno-stručni simpozij o promicanju dojenja, humanizaciji poroda, dostizanju standarda za postizanje titule “Rodilište – prijatelj majki i djece” te aktivnostima Koordinacijskog tima za promicanje dojenja na području Krapinsko – zagorske županije, održan je jučer u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Otvorenju simpozija nazočila je zamjenica župana Jasna Petek.

– Podupiremo sve aktivnosti na području županije vezane za promicanje dojenja, od onih koje provode patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ, poput tečajeva za trudnice ili grupe potpore dojenju, pa do onih koje provodi OB Zabok. Osnovali smo i županijski Koordinacijski tim za promicanje dojenja, a sve aktivnosti koje provodi taj tim, poput ovog današnjeg simpozija, vode upravo tome da rodilište u zabočkoj bolnici stekne status prijatelja majki, a da KZŽ u budućnosti stekne status prijatelja djece – istaknula je Petek.

Nazočne su pozdravili i sanacijski upravitelj bolnice Tihomir Vančina, predsjednik Koordinacijskog tima za promociju dojenja KZŽ Rajko Fureš i zamjenica gradonačelnika Zaboka Nevenka Gregurić. Sudjelovale su predstavnice i predstavnici drugih županija, a simpozij je poslužio za međusobnu razmjenu iskustava i primjera dobre prakse.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba